A la bakłażan

12 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

      cebula
      martadela lub parówki
      papryka czerwona
      ser żółty
      jajko
      tarta bułka
      sól
      vegeta
      pieprz
      bazylia
      pieprz kajeński

        Bakłażana pokroić na cienkie plastry, posolić i odstawić na 15-20 minut. Następnie obmyć goryczkę i obsuszyć. Posypać Vegetą, pieprzem i bazylią. Podsmażyć cebulkę z papryką pokrojoną w paseczki z przyprawami. Na plaster bakłażana kłąść plasterek martadeli, podsmażoną paprykę z cebulką i przykryć plasterkiem sera i następnie drugim plastrem bakłażana. Najlepiej obwiązać nicią, żeby się nie rozpadło. Obtoczyć w jajku i w tartej bułce i smażyć na złoto na oleju. Podawć z dowolną surówką.

        file1263309985



        FORUM - bieżące dyskusje

        Odciski na palcach stóp
        Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
        Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
        Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
        Nocleg Rewa
        Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
        Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
        Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...