Truskawkowe Tiramisu inaczej

8 grudnia 2013, dodał: lipstick
Artykuł zewnętrzny

składniki:

500 ml mleka,

1 opakowanie waniliowego budyniu w proszku,

250 g serka mascarpone

ok. 100 g cukru,

cukier waniliowy lub laska wanilii

200 g biszkoptów kakaowych,

ok. 200 ml soku truskawkowego,

250 g truskawek,

garść pistacji niesolonych

truskawki do dekoracji

W małej ilości mleka rozmieszać proszek budyniowy, resztę mleka zagotować. Dodać budyń, ugotować gęsty krem. Wystudzić, od czasu do czasu mieszając. Mascarpone wymieszać z cukrem kryształem i waniliowym lub wyskrobana wanilią. Zmiksować z kremem budyniowym.

Na dnie naczynia do tiramisu rozsmarować część kremu, a na nim rozkładać biszkopty nawilżone sokiem. Posypać pokrojonymi w kawałki truskawkami. Powtarzać te czynności do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą  powinien być krem.  Deser schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Przed podaniem ozdobić posiekanymi pistacjami i truskawkami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...