Kisiel morelowy

4 grudnia 2009, dodał: MONIKA
Artykuł zewnętrzny

morele 1 kg

cukier 5 łyżek

mąka ziemniaczana 3 łyżki

woda 2 l

Morele myjemy, wybieramy pestki, wkładamy do sokowirówki, dodajemy do wody sok, zagotowujemy, dodajemy cukier. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną rozrobioną z zimną wodą, zagotowujemy.

file1259943489



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...