Kompot owocowy

30 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • Świeże owoce (jabłka, gruszki, śliwki, porzeczki, wiśnie, itp.)
  • 30-40 dag cukru
  • Owoce myjemy, obieramy i kroimy na kawałki średniej wielkości. Jeśli suszone to trzeba wcześniej namoczyć. Po zagotowaniu ok. 2 litrów wody z cukrem (ok. 30 dag), włożyć owoce i zagotować. Do gorącego można jeszcze według uznania dodać inne owoce nie wymagające gotowania np. cytryny, pomarańcze, kiwi lub banany. Ostudzić.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Doda Dream Show
    Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
    Pracoholizm
    AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
    klejenie butów
    Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
    Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
    Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....