Udka słodko-ostre

30 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 8-10 łyżek miodu
  • pół szkl. koncentratu pomidorowego
  • dwa ząbki czosnku
  • imbir
  • pieprz
  • chili
  • przyprawa do kurczaka
  • trochę soku z cytryny
  • 15 udek z kurczaka

Udka dokładnie umyć, ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym i posypać przyprawą do kurczaka. Miód wymieszać dokładnie z koncentratem tak, by wyszła jednolita, gęsta masa. Dodać czosnek, pieprz, chili imbir i sok z cytryny, wymieszać. Polać udka sosem i zapiekać w piekarniku ok 30 – 40 min. w temp. 220 st.C



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...