Sok malinowy

26 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 3 kg malin
  • 2 l przegotowanej wody
  • 5 dkg kwasku cytrynowego
  • 5 kg cukru
  • Maliny zalac przestudzoną wodą i zasypać kwaskiem cytrynowym. Delikatnie wymieszać. Na drugi dzień odcedzić i wsypać do soku cukier. Mieszać co jakiś czas do chwili rozpuszczenia cukru. Nalać sok w butelki. Przykryć nakrętkami i po paru dniach dopiero dokręcić. Soku nie gotować.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Wolontariat zagraniczny
    Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
    Cukrzyca za ciąża
    Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
    Sieć C&A
    No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
    57 proc. osób do 40 roku życia nie …
    I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...