Czosnek z grilla

2 sierpnia 2011,
dodał: jaga23
Artykuł zewnętrzny

Rewelacyjnym pomysłem na złagodzenie smaku czosnku jest jego grillowanie. Kładziemy główkę czosnku na rozgrzany ruszt grilla i zostawiamy ją tam tak długo aż stanie się ona lekko miękka. Ząbki czosnku stają się wówczas mniej ostre i nie mają już tak intensywnego zapachu. Możemy je rozsmarować na świeżym pieczywie, smakują wtedy przepysznie. Smacznego :)

file1312279655



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...