Jabłecznik

22 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Ucieramy kostkę margaryny z 2,5 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, cukrem waniliowym, 3 żółtkami, 2 łyżkami proszku do pieczenia. 2 kg jabłek obieramy i dusimy z szklanką cukru pod przykryciem na tzw. Masę „jabłczankę”. Gotowe ciasto układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą.
Na ciasto nakładamy gotową, ostudzoną masę jabłkową. Na masę jabłkową nakładamy wymieszany kisiel wiśniowy w proszku z pianą ubitą z 3 białek  i 3 łyżkami cukru. Na masę nakładamy kruszonkę: utarte pół kostki masła z plastrem margaryny , cukrem waniliowym, 0,5 pół szkl. mąki i 0,5 szkl. cukru.
Pieczemy w temp. 180°C ok. 50 minut

file1258906975



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...