Naleśniki studenckie z truskawkowym dżemem Łowicz w 25
Artykuł zewnętrzny
Nigdy nie mam dość tych naleśników są przepyszne:)
Składniki:
2 jajka
500 g mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka gazowanej wody mineralnej
8 łyżeczek cukru
1/3 szklanki oleju
szczypta soli
kilka świeżych truskawek
dżem truskawkowy Łowicz do smarowania
cukier puder do posypania
Wykonanie:
Jajka ubijam z połową cukru na puszystą masę. Kolejno dodaję ,leko, wodę, mąkę i sól, cały czas mieszając. Na końcu dodaję olej i ponownie dokładnie mieszam. Na suchą patelnię wylewam porcje ciasta i smażę cienkie naleśniki. Truskawki myję, usuwam z nich szypułki i kroję w paseczki. Naleśniki smaruję dżemem Łowicz a w środek kładę po kilka plasterków świeżych truskawek. Zwijam i kładę na talerz posypując cukrem pudrem.
Życzę Smacznego:)