Truskawki w szampanie

1 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

1 kg truskawek

– szklanka cukru

– sok z całej cytryny

– szklanka szampana

 

 

 Z pozbawionych szypułek, umytych i odsączonych truskawek odkładamy najładniejsze i niezbyt duże, które należy położyć na dnie pucharków.

Pozostałe wraz z cukrem wrzucamy do malaksera i ubijamy, aż powstanie jednolity puch, do którego dodajemy, lejąc bardzo powoli i cały czas ubijając szampana. Gdy składniki sie połączą, rozlewamy płyn do pucharków z truskawkami i od razu podajemy – najlepiej z wysoką, koktajlową łyżeczką.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.