Grillowany filet z indyka

17 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

2 plastry (o grubości ok. 1 cm) filetu z indyka

Marynata:

2 łyżki oliwy z oliwek (I tłoczenie)

½ łyżeczki jabłkowego octu winnego

½ łyżeczki słodkiej czerwonej papryki w proszku

½ łyżeczki mielonych ziaren gorczycy

½ łyżeczki białego mielonego pieprzu

¼  łyżeczki suszonego tymianku

¼ łyżeczki suszonego szczypiorku

¼ łyżeczki suszonego rozmarynu

¼ łyżeczki granulowanego czosnku

Z podanych składników przyrządzić marynatę. Dokładnie natrzeć nią mięso i wstawić na noc do lodówki. Grillować po 5 minut z każdej strony polewając pozostałą w naczyniu marynatą.

Smacznego!

file1258474456



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...