Grillowane „rybki” z kurczaka

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

6 rybek z piersi kurczaka (tych cienkich płatków mięsa spod spodu fileta)

1 łyżka żółtej mieszanki curry (w proszku)

3 łyżki oliwy z oliwek (II tłoczenie)

1 ząbek czosnku

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

Czosnek bardzo drobno posiekać. Curry zmieszać z oliwą. Rybki włożyć do szklanej miski, zalać oliwą z curry, dodać czosnek i dokładnie wymieszać. Pomiędzy rybki włożyć pokruszonego liścia oraz ziele (w całości). Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia rybki oczyścić (najlepiej tępą stroną noża) z przypraw i grillować po 4 minuty z każdej strony. Przed rozpoczęciem grillowania można mięso posolić.

Smacznego!

file1258474383