Prażonki

9 kwietnia 2011, dodał: Antalis
Artykuł zewnętrzny

Ktoś pomyśli „co za banał” – zanim jednak wydacie wyrok – wypróbujcie a będziecie zaskoczeni :) Smak inny niż placki ziemniaczane.

składniki:

1 kg ziemniaków
smalec
cebula
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki trzemy na tarce (jak drobno to już nasza decyzja), odlewamy powstały sok (ale nie odciskamy nadmiaru ), dodajemy cebulę startą na najdrobniejszych okach a także sól i pieprz. Na dużej ( najlepiej teflonowej ) patelni rozpuszczamy ok 2 łyżki smalcu i na nim prażymy ziemniaki ciągle mieszając – całość będzie gotowa gdy ziemniaki będą miękkie więc trzeba co jakiś czas próbować. Podajemy z pieczenią lub roladami, sosem i sałatka/surówką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...