Rosół z żeberek

16 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1/2 kg wieprzowych żeberek

4 duże marchewki

2 duże pietruszki

1/2 dużego selera

zielona część średniego pora

2 liście laurowe

5 kulek ziela angielskiego

1 suszony borowik

1/2 łyżki wegety

1/2 łyżki czarnego mielonego pieprzu

1/2 łyżki maggi

1000 ml wody

4 ugotowane w mundurkach ziemniaki

Do zimnej wody wkładamy żeberka, jarzyny, borowika, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na bardzo małym gazie ok. 2 godzin (aż żeberka staną się miękkie). Dodajemy pozostałe przyprawy. Ziemniaki obieramy, układamy na talerzu, zalewamy rosołem. Dodatkowo na talerzu układamy tylko żeberka i marchewkę. Pozostałe jarzyny możemy wykorzystać np. do zrobienia sałatki.

Smacznego!

file1258379010



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...