Jednopatelniowe curry pomidorowe z rybą

10 marca 2011,
dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny

Pyszne, szybkie i proste w wykonaniu danie dla miłośników kuchni indyjskiej:)

składniki:

  • 40 dag filetu białej ryby – np. świeży filet z dorsza
  • puszka krojonych pomidorów
  • łyżka czerwonej, łagodnej pasty curry
  • cebula
  • 2 cm startego imbiru
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżki śmietany 12 %
  • łyżka mąki
  • sól
  • łyżka cukru brązowego
  • PRZYGOTOWANIE:

    Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i  podsmażyć przez kilka minut pokrojoną cebulkę i starty imbir. Dodać dużą łyżkę czerwonej pasty curry i smażyć jeszcze 2 minuty. Obtoczyć pokrojoną rybę w mące i dorzucić na patelnię. Podsmażyć, delikatnie mieszając. Dodać zmiksowane pomidory z sokiem. Przykryć, dusić 10-15 minut, co jakiś czas ostrożnie mieszając. Przyprawić solą i cukrem. Dodać dwie łyżki śmietany, wymieszać i gotowe. Podawać z chlebkiem naan.

    file1299796592



    FORUM - bieżące dyskusje

    Konferencje w Hotelu
    Chyba coraz mniej takich wydarzeń, firmy już nie inwestują w eventy tak jak kiedyś...
    Prezent dla rodziców
    Teraz nie ma już tego zwyczaju, mlodzi chcą tylko dla siebie wszystko...
    Meningokoki
    Jednak szczepienia zmniejszyły śmiertelność wśród dzieci....
    Ptak Outlet
    Bo każdy ma już tyle ciuchów w domu, że bez sensu kupować kolejne....