5 rzeczy, których nie wiesz o zdrowych słodyczach

5 lipca 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Fit słodycze, które nie tuczą? Co wiemy o przekąskach, które można jeść bez wyrzutów sumienia?

kobieta je zdrowe słodycze

1. Są słodkie bez użycia cukru

To, że coś jest słodkie niekoniecznie musi oznaczać bombę kaloryczną, która zniweczy nasze wysiłki w utrzymaniu zdrowej i pięknej sylwetki. Do produkcji fit słodyczy, zamiast cukru i chemicznych słodzików, stosuje się wyłącznie naturalnie składniki takie jak miód czy bakalie, które podnoszą słodkość wyrobu, a przy tym są w 100% zdrowe!

2. Dostarczają pełnowartościowych składników odżywczych

Zdrowe słodycze to kwintesencja naturalnych komponentów pełnych wartości odżywczych. W ich składzie znajdziemy bogatą gamę bakalii – przeróżne orzechy, daktyle, rodzynki, sezam, kakao i polski miód. Taka kompozycja sprawia, że fit słodycze są nie tylko pyszną, ale także zdrową przekąską – źródłem witamin, minerałów, tłuszczów nienasyconych – która świetnie odpowiada na potrzeby organizmu.

3. Mogą stanowić samodzielny posiłek

Naturalne słodycze będą doskonałym wyborem, jeśli właśnie nabrałeś ochoty na coś słodkiego. Możesz wplatać je między posiłki bez obawy o to, że przybierzesz na wadze. Ze względu na ich wyselekcjonowany skład i brak obecności cukru batoniki tego typu są świetnym uzupełnieniem codziennej diety dorosłych, jak i dzieci – nie tylko jako przekąska, ale także samodzielny posiłek. Zdrowe słodycze pełne witamin, minerałów i białka nie tylko zaspokoją mały głód, ale także uzupełnią niedobory energetyczne, dlatego są polecane zwłaszcza po treningu dla małych i dużych sportowców!

4. Powinny być przechowywane w lodówce

Fit słodycze nie zawierają cukru, glutenu, soli, a także konserwantów i sztucznych dodatków, których podtrzymują świeżość wyrobów. Aby więc w pełni cieszyć się ich smakiem i konsystencją, niezbędne jest przechowywanie produktów w suchym i chłodnym miejscu, np. w lodówce. Doskonale wiedzą o tym sami producenci, którzy produkują smakołyki wyłącznie ze świeżo zmielonych składników, a na etapie przechowywania i transportu dbają o zapewnienie odpowiednich warunków chłodniczych.

5. Możesz je wykonać samodzielne w domu

Zdrowe słodycze mogą być stosunkowo łatwo odtworzone w domu. W procesie ich produkcji nie używa się żadnych chemicznych wzmacniaczy smaku i innych konserwantów, a miód, który nadaje słodycz wyrobom nie podlega obróbce termicznej. Przekąski możesz przyrządzić samodzielne lub… sięgnąć po gotowe fit słodycze Nelka (https://www.nellfit.pl/), których sposób tworzenia opiera się na 100% przyjaznej dla zdrowia, domowej recepturze.

 

 

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz