Karnawałowa przekąska dla smakoszy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Karnawałowa przekąska dla smakoszy

21 stycznia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 minut + czas marynowania
1poledwiczka cieleca z musem
Niezbędne produkty:

400 g polędwiczki cielęcej
1 brokuł
100g sera ricotta
200ml jogurtu naturalnego
oliwa

Produkty Kamis:

3 łyżki Musztardy Dijon
1 łyżeczka Bazylii
2 łyżeczki Suszonych pomidorów z czosnkiem bazylią
Pieprz kolorowy w młynku
Sól morska w młynku

Polędwiczkę pokroić w plastry, oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, posmarować oliwą i 1 łyżką musztardy dijon, odstawić w chłodne miejsce na 12 godz. Brokuł ugotować, wystudzić, zmiksować razem z serem ricotta, doprawić bazylią , świeżo mielonym pieprzem i solą morską. Tak przygotowany mus szprycować na usmażone kotleciki z polędwiczki cielęcej, podawać z dipem dijon.
Sos: Jogurt wymieszać z pozostałą musztardą dijon, doprawić do smaku pieprzem i solą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Karnawałowa przekąska dla smakoszy

  1. avatar Paulla pisze:

    a mnie czeka impreza w sobotę i gotowanie przez weekend różnych przekąsek

  2. avatar ewka_sak pisze:

    Czy może być polędwica wieprzowa? Bo koło mnie trudno dostać cielęcą.

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...