Temat: Cukier a wygląd skóry
Słyszałyście że zjadanie cukru powoduje niszczenie włókien kolagenowych? Ale czy da się go uniknąć? Przecież on jest wszędzie, także w niesłodkich produktach jak pieczywo, makaron, warzywa...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Słyszałyście że zjadanie cukru powoduje niszczenie włókien kolagenowych? Ale czy da się go uniknąć? Przecież on jest wszędzie, także w niesłodkich produktach jak pieczywo, makaron, warzywa...
Jedzenie cukru z umiarem powoduje wolniejszą degradację kolagenu w skórze, a najwięcej jest go w słodyczach...
Ale zadowolona kobieta po zjedzeniu słodyczy na pewno wygląda lepiej niż nieszczęśliwa ascetka...
No ale potem następuje glikacja kolagenu czyli przestaje on być elastyczny i stąd przedwczesne zmarszczki....
Ale za to się pysznie je:)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź