Temat: Dobre księgarnie
Dziewczyny, znacie może jakieś polskie księgarnie w UK? Dopiero co wprowadziłam się do Londynu i nie bardzo kojarzę, co i jak, no ale bez wieczornej sesji z książką nie wyobrażam sobie życia . Podpowiecie coś?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziewczyny, znacie może jakieś polskie księgarnie w UK? Dopiero co wprowadziłam się do Londynu i nie bardzo kojarzę, co i jak, no ale bez wieczornej sesji z książką nie wyobrażam sobie życia . Podpowiecie coś?
Masz np. na 220c Blythe Road , W14 0HH
A jakieś antykwariaty? Uwielbiam grzebać w starych, tanich książkach
A sprawdzaliście księgarnię? Oni mają dobre ceny, wybór jest dosyć duży, za wysyłkę trzeba zapłacić niecałe £2 w przypadku większego zamówienia, które przekracza £30 dostawa jest darmowa. W piątki mają promocje na wybraną książkę - bestseller albo nowość. Znajdziecie u nich też polskie gry planszowe oraz puzzle.
[quote=karolal]A sprawdzaliście księgarnię ? Oni mają dobre ceny, wybór jest dosyć duży, za wysyłkę trzeba zapłacić niecałe £2 w przypadku większego zamówienia, które przekracza £30 dostawa jest darmowa. W piątki mają promocje na wybraną książkę - bestseller albo nowość. Znajdziecie u nich też polskie gry planszowe oraz puzzle.[/quote]
Księgarnia godna uwagi, dobrze wyposażona i można liczyć na obniżki, z tego, co się orientuje organizowane są głównie w piątki. Ja bardzo lubię spędzać wolny czas czytając, bardzo mnie to relaksuje i pozwala odciąć się od świata, ale wiadomo, że każdy ma inne upodobania. Książki kupuję przeważnie w sieci, bo jest taniej.
Najczęściej korzystam z Gandalfa, i Empiku - a wysyłkę mają też za granicę;)
Moje ostatnie zakupy na czytam.pl były rozczarowujące
Książki przyszły brudne. Zakurzone, z odciśniętymi brudnymi dłońmi. Musiałam je czyścić na mokro, niestety jedna z okładek się przy tym uszkodziła. Pierwszy raz miałam taką sytuację, żeby nowe książki były w takim stanie. Kupuję w księgarniach internetowych często, a na czytam.pl to też nie były moje pierwsze zakupy.
Dziwne, mnie zawsze księgarnie kojarzyły się z czystymi miejscami... Może to były książki przecenione, które tam leżały od lat...? Choć to oczywiście też nie tłumaczy ich stanu...
Niektóre z nich były w promocji, ale ona obejmowała wiele tytułów z ostatnich lat. Nie był to też żaden outlet, dlatego jestem mocno zdziwiona. Jeśli sytuacja się powtórzy, będę interweniować.
Lubię zaglądać do Gandalfa, jakoś fajnie mi się tam kupuje, sporo jest promocji itd.
Ostatnio edytowany przez Gabika (2022-08-05 17:43:44)
Są jeszcze takie nieduże, klimatyczne miejsca, np. Ossolineum na Piotrkowskiej, lubię tam robić zakupy:)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź