Temat: Co robić podczas 6 godzinnej jazdy autobusem?
Jak można ciekawie i kreatywnie zagospodarować ten czas?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak można ciekawie i kreatywnie zagospodarować ten czas?
Najlepiej mieć miłego rozmówcę Osobę nowo poznaną. Wielu ludzi chętnie rozmawia w autobusie/pociągu, jak się ich zagada, a czasami nawet sami zagadują. Niektórzy są tak ciekawymi ludźmi, że nawet krótka rozmowa z nimi jest inspirująca, a jeśli towarzysze podróży okażą się nieciekawi, to może nie będziemy skazani na ich towarzystwo zbyt długo (chyba że autokar jedzie za granicę), ale zawsze kontakt z drugim człowiekiem dostarcza nam informacji, które pomagają zrozumieć świat i ludzi. Nic tego nie zastąpi.
Inne fajne opcje to słuchanie audiobooka (przynajmniej nie ma na to wpływu zanik zasięgu Internetu ), albo przesłuchanie albumu, który czekał na swoją kolej. Czytania książki nie polecam zbytnio w autobusie/busie, bo może zrobić się niedobrze.
Lubię patrzeć przez okno podczas podróży, bo nawet zwykłe rzeczy to zawsze coś innego niż po drodze do sklepu, na uczelnię i za oknem w domu. I lubię marzyć, a przejazd z miejsca na miejsce to idealna chwila na odpłynięcie myślami, na zastanowienie się nad kilkoma ważnymi sprawami, bo w ciągu dnia często nie ma czasu, żeby sobie posiedzieć i pomyśleć.
Można też spędzić ten czas mniej kreatywnie, siedząc w internecie. Jeżeli tylko jest w autobusie dostęp do wifi, sytuacja jest tym bardziej ułatwiona. Wiem, że w [url=https://www.modlinbus.pl/strony/page/lodz_warszawa_pkin]tego rodzaju połączeniach[/url] jest to już standardem, sprawdź jak to wygląda u Ciebie i na wszelki wypadek zaopatrz się w jakiś tablet lub laptopa.
W takim razie konieczny będzie też naładowany powerbank
Na dłuższą trasę zawsze brałam ze sobą książki i gazety, ale wiem że niektórzy nie mogą czytać podczas jazdy.
Ja bardzo lubię czytać w autobusie. Ale też zdarza mi się przysnąć
Ale jak obok siedzi ktoś obcy to lepiej nie spać;p Swój to przynajmniej podczas chrapania obudzi
można czytać książkę, słuchać muzyki, uczyć się lub wziąć sobie tablet, wgrać jakieś film i sobie oglądać.
U mnie najlepiej sprawdza się radio, oczywiście słuchane przez słuchawki:) Chyba że jest ciekawy rozmówca, wtedy czas biegnie szybciej w podróży:)
Ja na twoim miejscu bym ten czas poświęciła dobrej książce. Jak nie wiesz gdzie szukać to zobacz [url=http://aros.pl/]dyskont książkowy[/url]. Tu znajdziesz bardzo ciekawe propozycje wydawnicze. Bardzo dobra jest książka pt Już nigdy mnie nie oszukasz. Czytasz a podróż mija nie wiadomo kiedy.
JA bym czytała, słuchała muzyki. Nie ma nic lepszego.
Można też patrzeć za okno i podziwiać krajobrazy, oczywiście jeśli są ładne;)
A najlepiej to usiąść obok jakiegoś przystojniaka i zagadać
A ja bym poczytała książkę
Można spac☺
Ja zwykle oglądam krajobrazy za oknem
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź