Odp: PILNIKI do paznokci
Dzięki za wszystkie porady, rejestrując się tutaj wiedziałam, że znajdę wiele odpowiedzi na nurtujące mnie pytania Idę właśnie kupić odpowiednie pilniczki!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzięki za wszystkie porady, rejestrując się tutaj wiedziałam, że znajdę wiele odpowiedzi na nurtujące mnie pytania Idę właśnie kupić odpowiednie pilniczki!
Jestem akurat fanką pilników szklanych. Nie wyobrażam sobie robienie manicure bez tego pilniczka.
Ostatnio edytowany przez kitka8 (2021-04-16 16:15:55)
Też je lubię, wydają mi się najbardziej delikatne. Może przez to, że są bardzo drobnoziarniste.
Papierowe szybko się ścierają, natomiast szklany pilnik jest ok ale nie zawsze dobrze mi się nim piłuję zwłaszcza boki paznkoci i dlatego też używam metalowy.Macie jakiś dobry pilnik do polecenia ?
Ja sobie kupiłam pilniczek gdzie końcówka Jest dobrze wyprofilowana i bez problemu pilnikuję sobie zewnętrze płytki paznokci.
Mam metalowy od kilku lat ten sam i dobrze się sprawdza.
Podstawową rzeczą na którą należy zwracać uwagę jest ziarnistość pilnika, czyli ilość ziarenek przypadających na 1cm2 pilnika. Wartość tą znajdziecie na opakowaniu każdego produktu. Mała ziarnistość nadaje się do sztucznych paznokci, do naturalnych paznokci używajcie pilników o ziarnistości 240 wzwyż.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź