Temat: Kremy matujące
Jakie kremy matujące polecacie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Stanowczo moim numero uno jest Barwa Siarkowa Moc, krem matujący naprawdę długo utrzymuje efekt zmatowienia na buźce:)
[quote=bazia]Stanowczo moim numero uno jest Barwa Siarkowa Moc, krem matujący naprawdę długo utrzymuje efekt zmatowienia na buźce:)[/quote]
Po przeczytaniu postow na blogach dziewczyn zdecydownie nie uzyłabym tego kremu, poniewaz po długim stosowaniu zostawia suche wręcz przesuszone liszajowate placki na twarzy, których potem bardzo ciężko jest się pozbyć.
Przy dłuższym stosowaniu rzeczywiście, natomiast ja używam go codziennie rano, a wieczorem alterrę aloesową i z nawilżeniem jest ok )
[quote=bazia]Przy dłuższym stosowaniu rzeczywiście, natomiast ja używam go codziennie rano, a wieczorem alterrę aloesową i z nawilżeniem jest ok )[/quote]
Ja mam cerę bardzo delikatną i alergiczną więc wolę nie testowac na sobie takich rzeczy ktore wiem że mogą mi zaszkodzić.
A wysuszać rano żeby wieczorem nawilżać to trochę nie po drodzie bynajmniej dla mnie.
nie no, jasne, każdy ma inne metody, u mnie akurat ta sprawdza się póki co najlepiej:)
Moim ulubieńcem jest w tej chwili Anew. Choć producent reklamuje go jako super nawilżający, to jest to w rzeczywistości produkt o kremowo - żelowej konsystencji, która szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu, nawilża skórę, ale jej nie natłuszcza. Nadaje się pod makijaż. Ja kończę już drugie opakowanie i ciężko znaleźć mi zamiennik.
Polecam Bioderma Sebium Pore Refiner. Wspaniały, natychmiastowy efekt!
ja też stosowałam siarkową moc - i jak na razie nic lepszego nie miałam. Jak wykończe moje kremy to mam zamiar kupić właśnie krem z Biodermy lub Avene
[quote=niechcemisie]Polecam Bioderma Sebium Pore Refiner. Wspaniały, natychmiastowy efekt![/quote]
A czy przy dluższym stosowaniu wysusza tak mocno jak siarkowa moc ?
[quote=bazia]Stanowczo moim numero uno jest Barwa Siarkowa Moc, krem matujący naprawdę długo utrzymuje efekt zmatowienia na buźce:)[/quote]
A jak tam z zapachem? Nie śmierdziucha tak jak mydło?;/
No a jak myslicie bo stoje przed wyborem Bioderma czy siarkowa moc....?!
[quote=Szybkoilatwo.blogspot.com]No a jak myslicie bo stoje przed wyborem Bioderma czy siarkowa moc....?![/quote]
Znacznie więcej pozytywnych opinii słyszałam o Biodermie, więc ja wybrałam bym ją (oczywiście jeżeli cena nie grałaby roli)
[quote=rudzielec1984][quote=Szybkoilatwo.blogspot.com]No a jak myslicie bo stoje przed wyborem Bioderma czy siarkowa moc....?![/quote]
Znacznie więcej pozytywnych opinii słyszałam o Biodermie, więc ja wybrałam bym ją (oczywiście jeżeli cena nie grałaby roli)[/quote]
No przy Biodermie objetość 30 ml za cene35 zł...
A Barwa siarkowa moc za 50 ml ok 20 zł
Ale jeżeli chodzi o twarz to chyba nie mozna az tak oszczędzać....
[quote=Szybkoilatwo.blogspot.com][quote=niechcemisie]Polecam Bioderma Sebium Pore Refiner. Wspaniały, natychmiastowy efekt![/quote]
A czy przy dluższym stosowaniu wysusza tak mocno jak siarkowa moc ?[/quote]
Oj, na to pytanie Ci nie odpowiem, bo ja stosuję go doraźnie, kiedy szczególnie mi zależy na wyglądzie. Na codzień używam matujących baz, podkładów i pudrów.
A jeśli chodzi o cenę i pojemność, to krem ma rzadką konsystencję, bardzo dobrze się rozprowadza i wystarczy malutka ilość, żeby rozsmarować po buzi, więc jest wydajny.
Polecam dwa kremu matujące - jeden z Biodermy - Sebium Pore Refiner, a drugi z Galanei krem matujący na dzień. Oba bardzo dobrze matują skórę, szybko się wchłaniają i makijaż długo się na nich utrzymuje
Stosowałam kiedyś Siarkową Moc, lecz niestety przy dłuższym stosowaniu strasznie przesuszył mi skórę. Obecnie używam nawilżającego kremu przeciw zaskórnikom z L'oreal i widzę efekt matowania pomimo iż producent wcale tego nie obiecuje. Gdyby jeszcze działał zgodnie z przeznaczeniem to byłby bardzo dobry... Widocznie nie można mieć wszystkiego
Nie polecam Garnier czysta Skóra. Potwornie wysusza...
Długo zastanawiałam się Siarkowa moc czy bioderma i w końcu byłam w Rossmanie i dorwałam Siarkowa Moc za 13 zł więc sie skusilam i jak na razie nei zaluję
Czytałam różne recenzje o Siarkowej mocy, chyba działanie zależy tu od typu cery. Może do Twojej pasuje?
[quote=Ksymena]Czytałam różne recenzje o Siarkowej mocy, chyba działanie zależy tu od typu cery. Może do Twojej pasuje?[/quote]
Tez bardzo dużo czytałam zanim sie zdecydowałam. Nie dość, że od typu skory to jeszcze od czasu stosowania, jeżeli za długo będziemy jakikolwiek krem uzywały twarz się przyzwyczai i po efektach. Dlatego zalecane jest robienie sobie przerw i zmiana na inny krem
Nastepny w kolejce jest ten z Biodermy
jestem wierna firmie Bielenda, ma krem normalizująco matujący, który rewelacyjnie działa na mieszaną cerę, z tendencją do błyszczenia. szczególnie latem długotrwale matuje przetłuszczające się partie twarzy (czoło, nos, broda), likwiduje błyszczenie się skóry, łagodzi podrażnienia i stany zapalne. Myślę, ze warto
mogę polecić krem matujący Eveline
U mnie żaden się nie sprawdził, za bardzo wysuszały mi skórę na nosie:/
Zafira wypróbuj ten normalizująco-matujący Bielendy, działa naprawdę bardzo fajnie na cerę z tendencją do błyszczenia, szczególnie teraz kiedy ciepło i słonecznie.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź