Odp: Kawa
Nie próbowałam, ale chyba by mi była za mdła, lubię taką bardziej kwaskową
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie próbowałam, ale chyba by mi była za mdła, lubię taką bardziej kwaskową
Polecam kawę zieloną, odchudza i jest bardzo zdrowa - kupiłam 0,5 kg tu:
Piłam, całkiem całkiem ale na co dzień wolę karmelową ,ma lepszy smak:)
W pracy piję zykłą parzoną bo nie mam za bardzo możliwości tu zaszaleć a w domu sobota i niedziela rano to czas kawy i mojego męża, zawsze to on ją robi, ma wszystkie gadzety i jest wtedy w swoim świecie:)
Taka kawa w leniwy niedzielny poranek musi być pyszna:) mnie ostatnio posmakowała [url=http://www.bogutynmlyn.pl]kawa lavazza[/url] , osobiście zamawiam ją w sklepie ekologicznym jak Bogutyn i naprawdę jest bardzo świeża i aromatyczna
Najlepszą kawę, która posiada w sobie bogactwo smaku znajdzecie na stronie: 1000 SMAKÓW ŚWIATA. 
To bogactwo Twojej diety, rozkosz dla podniebienia, lepsza jakość.
Ostatnio edytowany przez just12345 (2014-12-17 13:46:09)
Ja dosłownie uwielbiam kawę! Nie wyobrażam sobie dnia bez tego napoju!
Oj, ja uwielbiam kawę ;p Ale jednak mi szkodzi, więc teraz się przerzucam na ziołowe mieszanki, stąd dostałam fajkne przepisy serce mi wysiada i ręce siętrzęsą od kawy ;p
charlotte1991, no Lavazza klasa, wiadomo  A jeszcze zaparzona w dobrym ekspresie... Pycha.
 A jeszcze zaparzona w dobrym ekspresie... Pycha.
A tak swoją drogą dzięki za link, ten sklep konesso wygląda znakomicie. Tyle różnorodnego asortymentu rzadko się spotyka i po opiniach przy produktach widać, że mają masę klientów. I jeszcze program lojalnościowy. Takie sklepy to ja lubię 
KARMELOWA LATTE Z PUSZYSTĄ PIANKĄ
Składniki:
Porcja kawy NESCAFÉ Espresso – 60 ml wody + 1 łyżeczka kawy
Sos karmelowy albo toffi – 30 ml
Mleko 3,2 % - 140 ml
Mleczna piana – 1 łyżka
Bita śmietana – 20 ml
Cukier - wg preferencji
Sposób przygotowania:
1. Wlej 10 ml sosu karmelowego lub toffi do wysokiej szklanki.
2. Przygotuj mleczną pianę, np. za pomocą małej spieniarki.
3. Wlej do szklanki gorące mleko – 1 cm ponad górne ucho naczynia.
4. Nałóż na wierzch łyżkę mlecznej piany.
5. Okrężnymi ruchami wlej po ściankach 10 ml sosu – zataczając 3 koła wokół wnętrza szklanki.
6. Wlej porcję kawy NESCAFÉ Espresso.
7. Nałóż porcję bitej śmietany i udekoruj ją 10 ml sosu.
Najlepsza kawa jaką lubię to po turecku, polecam.
Piłam wczoraj u koleżanki kawę o smaku wina, przywiozła z wycieczki z Włoch - super smak!
Ja z reguły lubię cappucino, ale ostatnio znajoma zrobiła mi taką kawę:  i byłam pod wrażeniem. W przyszłym miesiącu na pewno sobie zamówię, bo smak nadal czuję w ustach. 
Moja mama bardzo lubi kawę astrę i zawsze ją pije  ja natomiast bardzo lubię kawę mrożoną. Jak idę do restauracji lub knajpy to zawsze jako przystawkę zamawiam sobie kawę mrożoną. Jest to bardzo dobra kawa, taka w sam raz na jeden raz dla mnie, można się wczuć.
 ja natomiast bardzo lubię kawę mrożoną. Jak idę do restauracji lub knajpy to zawsze jako przystawkę zamawiam sobie kawę mrożoną. Jest to bardzo dobra kawa, taka w sam raz na jeden raz dla mnie, można się wczuć.
powiem szczerze ze nie pijam kawy i w sumie dobrze bo u mnie wszyscy na mus muszą kawę wypić by jakoś funkcjonować a ja nie muszę, poza tym kawa wypłukuje magnez z organizmu !
Oczywiście, że ciasto bardzo dobry pomysł ale nie pomyślałaś o tym  - wszystko może mi w boczki pójść a ja jestem na ścisłej diecie i tylko cukry jem z warzyw i owoców  To byłaby za duża rozpusta jeśli bym jeszcze do kawy pozwoliła na coś takiego, taką bombę kaloryczną.
 To byłaby za duża rozpusta jeśli bym jeszcze do kawy pozwoliła na coś takiego, taką bombę kaloryczną.
Ja kawę uwielbiam po prostu  a piję tylko mieloną w każdej postaci - z cukrem, z mlekiem i z cukrem i mlekiem. Jak chcę żeby mnie postawiła na nogi, to piję samą i taką mocną.  Szczególnie lubię aromat tej kawy, bardzo intensywny i miły. Kiedyś piłam kawę rozpuszczalną, ale teraz nie mogę się do niej przekonać, bo w ogóle nie ma dla mnie smaku.
 a piję tylko mieloną w każdej postaci - z cukrem, z mlekiem i z cukrem i mlekiem. Jak chcę żeby mnie postawiła na nogi, to piję samą i taką mocną.  Szczególnie lubię aromat tej kawy, bardzo intensywny i miły. Kiedyś piłam kawę rozpuszczalną, ale teraz nie mogę się do niej przekonać, bo w ogóle nie ma dla mnie smaku.
Masz rację, kawa rozpuszczalna nie daje takiego efektu pobudzenia no i jest bardziej szkodliwa
Jeśli kawa ma być najlepsza, to radzę zapomnieć o zleżałych na marketowej półce budżetowych Lavazzach i szukać czegoś świeżego i prawdziwego . Choć z drugiej strony nie wiem czy różnica pod postacią "plujki" będzie mocno wyczuwalna ale warto spróbować 
Nova Crema
Składniki:
10 dag gorzkiej czekolady
bita śmietana
250 ml mocnego espresso
cynamon
gałka muszkatułowa
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić na parze, wymieszać ze śmietaną. Mieszaninę rozdzielić do filiżanek i zalać gorącym espresso. Posypać cynamonem i gałką muszkatułową.
Niedawno chłopak przywiózł mi kawę kokosową i muszę stwierdzić iż była przepyszna 
Ja piję sypaną kawę lub świerzo zmieloną
Przyrządzamy kawę mrożoną
Typ: kawa mleczna, mrożona
Poziom trudności: niski
Czas przygotowania: 5 minut
1. Kawa mrożona – wersja instant
Potrzebne składniki (na 1 porcję):
1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
100 ml zimnego mleka (max. 2% tłuszczu)
100 ml zimnej wody
łyżeczka cukru bądź syropu
kostki lodu lub kruszony lód
wysoka przezroczysta szklanka
opcjonalne dodatki: gałka lodów, posypka czekoladowa, cynamon, wanilia
blender, shaker lub wysokie naczynie z pokrywką
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu, zamknąć pokrywę i dokładnie wymieszać (ręcznie lub mechanicznie), aż do wytworzenia się pianki. Podawać w wysokiej szklance (najlepiej uprzednio schłodzonej). Można również dodać gałkę lodów, bitą śmietanę, polewę lub posypki.
Ja tam pijam sporadycznie i chyba dla tego mi smakuję. Podziwiam niektórych pijących po 8-12 kaw dziennie 
Kocham kawę w każdej postaci, mrożoną i gorącą. Jednak moja ulubiona kawa to cappuccino ze śmietanką, dodatkiem lodów waniliowych, startą skórką pomarańczową i gorzką czekoladą. Niebo w gębie!!!
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź