Odp: Kawa
Nie próbowałam, ale chyba by mi była za mdła, lubię taką bardziej kwaskową
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie próbowałam, ale chyba by mi była za mdła, lubię taką bardziej kwaskową
Polecam kawę zieloną, odchudza i jest bardzo zdrowa - kupiłam 0,5 kg tu:
Piłam, całkiem całkiem ale na co dzień wolę karmelową ,ma lepszy smak:)
W pracy piję zykłą parzoną bo nie mam za bardzo możliwości tu zaszaleć a w domu sobota i niedziela rano to czas kawy i mojego męża, zawsze to on ją robi, ma wszystkie gadzety i jest wtedy w swoim świecie:)
Taka kawa w leniwy niedzielny poranek musi być pyszna:) mnie ostatnio posmakowała [url=http://www.bogutynmlyn.pl]kawa lavazza[/url] , osobiście zamawiam ją w sklepie ekologicznym jak Bogutyn i naprawdę jest bardzo świeża i aromatyczna
Najlepszą kawę, która posiada w sobie bogactwo smaku znajdzecie na stronie: 1000 SMAKÓW ŚWIATA.
To bogactwo Twojej diety, rozkosz dla podniebienia, lepsza jakość.
Ostatnio edytowany przez just12345 (2014-12-17 13:46:09)
Ja dosłownie uwielbiam kawę! Nie wyobrażam sobie dnia bez tego napoju!
Oj, ja uwielbiam kawę ;p Ale jednak mi szkodzi, więc teraz się przerzucam na ziołowe mieszanki, stąd dostałam fajkne przepisy serce mi wysiada i ręce siętrzęsą od kawy ;p
charlotte1991, no Lavazza klasa, wiadomo A jeszcze zaparzona w dobrym ekspresie... Pycha.
A tak swoją drogą dzięki za link, ten sklep konesso wygląda znakomicie. Tyle różnorodnego asortymentu rzadko się spotyka i po opiniach przy produktach widać, że mają masę klientów. I jeszcze program lojalnościowy. Takie sklepy to ja lubię
KARMELOWA LATTE Z PUSZYSTĄ PIANKĄ
Składniki:
Porcja kawy NESCAFÉ Espresso – 60 ml wody + 1 łyżeczka kawy
Sos karmelowy albo toffi – 30 ml
Mleko 3,2 % - 140 ml
Mleczna piana – 1 łyżka
Bita śmietana – 20 ml
Cukier - wg preferencji
Sposób przygotowania:
1. Wlej 10 ml sosu karmelowego lub toffi do wysokiej szklanki.
2. Przygotuj mleczną pianę, np. za pomocą małej spieniarki.
3. Wlej do szklanki gorące mleko – 1 cm ponad górne ucho naczynia.
4. Nałóż na wierzch łyżkę mlecznej piany.
5. Okrężnymi ruchami wlej po ściankach 10 ml sosu – zataczając 3 koła wokół wnętrza szklanki.
6. Wlej porcję kawy NESCAFÉ Espresso.
7. Nałóż porcję bitej śmietany i udekoruj ją 10 ml sosu.
Najlepsza kawa jaką lubię to po turecku, polecam.
Piłam wczoraj u koleżanki kawę o smaku wina, przywiozła z wycieczki z Włoch - super smak!
Ja z reguły lubię cappucino, ale ostatnio znajoma zrobiła mi taką kawę: i byłam pod wrażeniem. W przyszłym miesiącu na pewno sobie zamówię, bo smak nadal czuję w ustach.
Moja mama bardzo lubi kawę astrę i zawsze ją pije ja natomiast bardzo lubię kawę mrożoną. Jak idę do restauracji lub knajpy to zawsze jako przystawkę zamawiam sobie kawę mrożoną. Jest to bardzo dobra kawa, taka w sam raz na jeden raz dla mnie, można się wczuć.
powiem szczerze ze nie pijam kawy i w sumie dobrze bo u mnie wszyscy na mus muszą kawę wypić by jakoś funkcjonować a ja nie muszę, poza tym kawa wypłukuje magnez z organizmu !
Oczywiście, że ciasto bardzo dobry pomysł ale nie pomyślałaś o tym - wszystko może mi w boczki pójść a ja jestem na ścisłej diecie i tylko cukry jem z warzyw i owoców To byłaby za duża rozpusta jeśli bym jeszcze do kawy pozwoliła na coś takiego, taką bombę kaloryczną.
Ja kawę uwielbiam po prostu a piję tylko mieloną w każdej postaci - z cukrem, z mlekiem i z cukrem i mlekiem. Jak chcę żeby mnie postawiła na nogi, to piję samą i taką mocną. Szczególnie lubię aromat tej kawy, bardzo intensywny i miły. Kiedyś piłam kawę rozpuszczalną, ale teraz nie mogę się do niej przekonać, bo w ogóle nie ma dla mnie smaku.
Masz rację, kawa rozpuszczalna nie daje takiego efektu pobudzenia no i jest bardziej szkodliwa
Jeśli kawa ma być najlepsza, to radzę zapomnieć o zleżałych na marketowej półce budżetowych Lavazzach i szukać czegoś świeżego i prawdziwego . Choć z drugiej strony nie wiem czy różnica pod postacią "plujki" będzie mocno wyczuwalna ale warto spróbować
Nova Crema
Składniki:
10 dag gorzkiej czekolady
bita śmietana
250 ml mocnego espresso
cynamon
gałka muszkatułowa
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić na parze, wymieszać ze śmietaną. Mieszaninę rozdzielić do filiżanek i zalać gorącym espresso. Posypać cynamonem i gałką muszkatułową.
Niedawno chłopak przywiózł mi kawę kokosową i muszę stwierdzić iż była przepyszna
Ja piję sypaną kawę lub świerzo zmieloną
Przyrządzamy kawę mrożoną
Typ: kawa mleczna, mrożona
Poziom trudności: niski
Czas przygotowania: 5 minut
1. Kawa mrożona – wersja instant
Potrzebne składniki (na 1 porcję):
1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
100 ml zimnego mleka (max. 2% tłuszczu)
100 ml zimnej wody
łyżeczka cukru bądź syropu
kostki lodu lub kruszony lód
wysoka przezroczysta szklanka
opcjonalne dodatki: gałka lodów, posypka czekoladowa, cynamon, wanilia
blender, shaker lub wysokie naczynie z pokrywką
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu, zamknąć pokrywę i dokładnie wymieszać (ręcznie lub mechanicznie), aż do wytworzenia się pianki. Podawać w wysokiej szklance (najlepiej uprzednio schłodzonej). Można również dodać gałkę lodów, bitą śmietanę, polewę lub posypki.
Ja tam pijam sporadycznie i chyba dla tego mi smakuję. Podziwiam niektórych pijących po 8-12 kaw dziennie
Kocham kawę w każdej postaci, mrożoną i gorącą. Jednak moja ulubiona kawa to cappuccino ze śmietanką, dodatkiem lodów waniliowych, startą skórką pomarańczową i gorzką czekoladą. Niebo w gębie!!!
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź