Temat: Testy na raka
Nie czekaj, aż choroba przyjdzie do Ciebie. Skorzystaj z testu. Polecam go wszystkim znajomym. Nie zajmie Ci dużo czasu, a może uratować życie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie czekaj, aż choroba przyjdzie do Ciebie. Skorzystaj z testu. Polecam go wszystkim znajomym. Nie zajmie Ci dużo czasu, a może uratować życie.
Nie wierzę w takie internetowe testy.
Również nie wierzę w takie testy internetowe.
Tych testów w Internecie jest na wszystko i gdyby człowiek miał w nie wierzyć, to by za bardzo się przejął z ich wyników nieprawdziwych.
Jeden objaw może oznaczać wiele chorób. Jedna przyczyna może skutkowac wieloma chorobami. Diagnozę stawia lekarz.
Istnieje już nowa metoda leczenia Gamma Knife.
Najważniejsze żeby wcześnie wykryć nowotwór, wtedy są spore szanse na wyleczenie...
Równie ważne jest myśleć, bo najczęściej przecież ludzie sami sobie szkodzą, mając tego świadomość. Taki rak płuc... podobno wykrywany jest w tym stadium, w którym raczej nie ma już szans, ale jakoś nie odstrasza to ludzi od papierochów. Wiem, bo paliłam przez 13 lat
Jakim cudem można wykryć raka przez internet? To jakaś głupota...
Wczesna diagnoza to skuteczniejsze leczenie, ale nie zawsze w ramach NFZ jest możliwość szybkiego dostania się do ginekologa, potem na USG czy mammografię... Za mało lekarzy i kobiety czekają, a wiele się zniechęca i nie bada.
Czasem USG nie wystarcza, trzeba robić badanie krwi pod kątem CA 25 - markerów nowotworowych
Podobno nawet zwykle badanie krwi też może go wykryć...
Widoczny objaw raka to nagle chudnięcie bez wyraźnej przyczyny, szybkie męczenie się...
Zawsze trzeba przeciwdziałać zamiast się bać, nie palić, zdrowo jeść i nie stresować się.
Ja wolę nie wiedzieć, czy mam predyspozycje, przecież można zdrowo żyć i nie mieć tego bagażu w świadomości, że jest się w grupie ryzyka...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź