Temat: Toksyczne emocje
Jakie emocje są wg was najbardziej toksyczne?
Dla mnie zazdrość...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jakie emocje są wg was najbardziej toksyczne?
Dla mnie zazdrość...
Chyba chęć zemsty...
Nie lubię ludzi, którzy są fałszywi a ich udawana uprzejmość to najbardziej toksyczna emocja na świecie
Wstyd. To jest takie uczucie, którego doświadczałam kiedyś w sposób, jaki chyba odcisnął gdzieś w głowie piętno. W ogóle wstyd to bardzo dokuczliwa emocja, z którą trudno sobie poradzić. Bardzo rzutuje na wszystko, ogranicza człowieka. Wiele oczywiście zależy od tego dlaczego się ktoś wstydzi. Kompleksy też mogą być związane ze wstydem. Zrobienie czegoś złego i uświadomienie sobie tego również. Doznanie upokorzenia. Wstydzenie się przed kimś albo za kogoś, za czyjeś zachowanie. Wstyd ma tyle różnych odsłon...
U mnie toksyczne emocje budzą niektóre wspomnienia...
Hej,
Najbardziej toksyczne moim zdaniem to zazdrość. To taki trujący jad, co niszczy zarówno tych, co go doświadczają, jak i tych, co są celem zazdrości. Jak ktoś się zazdrości, to jest jak wąż, który gryzie i truje wszystko dookoła. A potem dochodzi złość, no bo ktoś się zaczyna wkurzać, że mu coś nie wychodzi, i to też jest jak bomba gotowa eksplodować. Emocje to jak ogień -mogą ocieplać, ale i spalić wszystko do cna.
To prawda, zazdrość niszczy wszystko....
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź