151

Odp: Biżuteria

[quote=asiula83]Pierscionki fajna sprawa ....
[url=http://www.fotosik.pl][img]//images42.fotosik.pl/134/2dc713161e2b9c63.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]//images40.fotosik.pl/218/8c120ca342009e05.jpg[/img][/url][/quote]
Ten drugi pierścionek to pierwszy raz widzę

152

mój ideał, to ja muszę gdzieś w necie znaleźć... smile

153

A ja już swój znalazłam i noszę dumnie na palcu od przeszło 10 lat. I chyba nigdy mi się podobać nie przestanie smile

154

[quote=pinkmause]A ja już swój znalazłam i noszę dumnie na palcu od przeszło 10 lat. I chyba nigdy mi się podobać nie przestanie smile[/quote]
szczęściara! Super smile

155

[quote=justyna][quote=pinkmause]A ja już swój znalazłam i noszę dumnie na palcu od przeszło 10 lat. I chyba nigdy mi się podobać nie przestanie smile[/quote]
szczęściara! Super smile[/quote]

a mi co chwila podoba się coś innego tongue

156

Jak znajdziesz ten jedyny, to powino przejść. Teoretycznie smile

157

Ja też noszę swój ideał już na palcu od 4 lat....

158

może macie rację wink

159

Mamy!!!!!!! lol

160

Dla mnie pierścionki mają raczej symboliczne znaczenie, uczuciowo jestem jakoś przywiązana do nich, nie traktuję ich jak biżuterii i nie zmieniam - jeden to zaręczynowy, drugi to obrączka, trzeci od moich zmarłych dziadków, czwarty od taty i mamy - niezależnie od tego czy są modne czy nie, noszę je cały czas.

161

A ja się przyzwycziłam tylko do dwóch  pierścionków zaręczynowy i obrączka.

162

Ja  też noszę cały czas. Zaręczynowy (to ten wybrany i najpiękniejszy), obrączkę, pierścionek który dostałam od mamy po urodzeniu syna, pierścionek - spadek po mamie i pierścionek, który ostatnio sobie wybrałam na wymianę za zniszczony (po prababci, ale perła wypadła).

163

biżuterie można naprawić

164

Wiem, ale on nie był do noszenia, perła była w takim koszyczku i wiecznie się za wszystko czepiała. A że mam znajomego złotnika, to w zamian wzięłam sobie takie dwie połączone obrączki (białe i żółte srebro) z maleńką cyrkonią.

165

Nie szkoda Ci było pamiatki  babci?

166

Perła została, ma być do niej dorobiony uchwyt na łańcuszek. A pierścionek i tak leżał zawsze w kasetce.

167

O przerobienie na przywieszkę bardzo fajny pomysł

168

super pomysł, ja takich pamiątek nie mam w rodzinie sad

169

no ja tez już ten wymarzony mam big_smile wypatrzone tongue

170

To teraz tylko zakupu dokonać smile

171

może tak:
wpierw uzbierac szmalc tongue

to planuje na świeta - już mowłam wszystkim, że nie słoduycze czy prezenty ale szmalc.

tongue

Bo np rodzice na słodycze średnio 100 zł wydaja na jedna osobe tongue a tak 100 zł do rpzodu tongue

172

ja chyba  w tym roku też poproszę o same pieniądze tongue

173

[quote=Beata]A ja się przyzwycziłam tylko do dwóch  pierścionków zaręczynowy i obrączka.[/quote]

To tak jak ja...juz długo noszę tylko obrączkę i zaręczynowy...

174

łaaaa 100zł na slodycze, to faktycznie
moi już się nauczyli... kaski na święta mi nie dają, ale kupują rzeczy potrzebne a nie roczny zapas czekolady smile

175

Mnie może ktoś raczy zapytać, co chcę. Ale problem w tym, że nie wiem sad