Odp: Co byś teraz zjadła?
Masz jakiś przepis na mniej kaloryczne naleśniki?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Masz jakiś przepis na mniej kaloryczne naleśniki?
Zamiast mleka można pewnie dodać wody... Ale bez jajek to już się nie udadzą:)
[quote=subtellna]Masz jakiś przepis na mniej kaloryczne naleśniki?[/quote]
Ja robię naleśniki z maki żytniej. Nie wiem czy są mniej kaloryczne, ale na pewno zdrowsze. A co do tego co bym teraz zjadła - chałkę z mlekiem.
Chałkę z mlekiem no co Ty mówisz przypomniały mi się normalnie wakacje u babci <rozmarzona>.. Ja to bym teraz sobie zjadła te amerykańskie naleśniki - pankakaes bo po prostu naszła mnie na nie ochota - chyba przez to, że widziałam jak w amerykańskim filmie aktorzy to jedli
lazania
Składniki:
12-15 płatów makaronu lasagne
ok. 750 ml sosu beszamelowego - przepis podawałam tutaj
200 g żółtego sera lub parmezanu (lub pół na pół)
Sos mięsny:
500 g mięsa mielonego
400 ml przecieru pomidorowego z kartonu (lub passaty)
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól morska
pieprz czarny
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka cukru
oliwa
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na oliwie. Do zeszklonej cebuli dodajemy posiekany czosnek i mięso mielone, mieszamy i rozdrabniamy mięso. Gdy mięso będzie podsmażone i straci surowość dodajemy przecier pomidorowy (passatę), słodką paprykę i zioła, dusimy na małym ogniu około 10-15 minut, tak by sos nabrał aromatu. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i cukrem.
Naczynie do zapiekania smarujemy delikatnie oliwą lub masłem, wylewamy trochę sosu beszamelowego, układamy suche płaty makaronu lasagne, polewamy sosem mięsnym, następnie sosem beszamelowym i posypujemy startym serem. Ponownie układamy płaty makaronu lasagne, polewamy sosem mięsnym, sosem beszamelowym i posypujemy startym serem. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Powinno nam wyjść 4 warstwy makaronu. Ostatnią warstwę stanowią płaty makaronu polane beszamelem. Całość posypujemy startym serem i posypujemy delikatnie ziołami. Na wierzchu możemy ułożyć kilka kawałków masła. Zapiekamy w temperaturze 200°C przez około 30 minut. Po upieczeniu lazanię najlepiej odstawić na około 10 minut, aby lekko przestygła i stała się zwarta, co ułatwi krojenie. Smacznego!
O nie lazania to nie z tego powodu by mi w boczki od razu poszła hihi Ja to bym teraz sobie zjadła takie pierogi ruskie mojej babci ze śmietanką i ze skwarkami mmm pychotka od razu byłoby lepiej i bym wiedziała co to znaczy znowu skorzystać z babcinej kuchni, gdzie jak przychodziłam to mogłam się najeść do woli
Lazania to moje ulubione danie!!! Ja przeważnie robię Bolognese Jakoś mi lepiej smakuję Zawsze używam do tego sosu [url=http://www.pudliszki.pl/produkty/sosy/sos-do-spaghetti-po-bolonsku]www.pudliszki.pl/produkty/sosy/sos-do-spaghetti-po-bolonsku[/url] . Jak sama zrobię ten sos to mi nie smakuje, a z tym z Pudliszki wychodzi najlepsze
Pizzę 4 sery:)
Pizza 4 sery to już klasycznie mi podpowiedziałaś : ) bo po prostu chyba mówisz o takiej jak właśnie z tej gjussepe co ; )? ja to bym teraz sobie zjadła zdecydowanie takie grzanki z pieczarkami, serem i nawet z szynką dosłownie byłoby to dla mnie takie dobre bo akurat chciałbym to sobie wszystko polać sosem czosnkowym.
Mam już trochę przesilenie tą pizzą bo akurat co tydzień jadłam taką w restauracji i to różne rodzaje i powiedziałam STOP : PP muszę zjeść coś bardziej zdrowego hihi W tej chwili to ja mam po prostu ochotę na takie tosty z sosem czosnkowym i takim no wiecie wszystkim co jest w środku - pieczarki, cebulka mmm
Napiszcie jakieś przepisy na szybkie, proste dania.
Bo brak czasu i oszczędność stania w kuchni
To nie wiem na szybki taki przepis i na proste danie to takie kanapki/bułka/bagietka właśnie z szerem, szynką czy nawet ogórkiem ; )wszystko to sobie kroisz i dodajesz wedle uznania akurat do swojego bagiety i jest bardzo okej ; )) to takie według mnie najszybsze danie - jest bardzo pożywne i szybko się to robi.
Tego przepisu nie robiłam,ale może warto spróbować?
[url]https://www.youtube.com/watch?v=r7TYZKXjHfw[/url]
Papryka faszerowana
Składniki
4 papryki czerwone
sól, pieprz
20 dag kuskusu
pomidor
20 dag wędzonego pstrąga
ząbek czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
cebula czerwona posiekana w kostkę
2 łyżki oliwy
sok z 1 cytryny
tarta bułka
SOS:
2 łyżki oliwy
1/2 drobno posiekanej cebuli
puszka pomidorów krojonych
2 ząbki czosnku
ostra papryczka
1/2 szklanki bulionu
po łyżce posiekanej bazylii, natki pietruszki oraz tymianku
sól, pieprz
Etapy przygotowania
Papryki myjemy i odcinamy górę, wydobywamy gniazda nasienne z pestkami. W środku oprószamy solą i pieprzem. Kuskus zalewamy wrzątkiem,1 cm ponad powierzchnię, przykrywamy i odstawiamy na 15–20 min. Gdy wchłonie płyn, rozkruszamy w palcach i dodajemy do niego obrany, posiekany pomidor, rybę, czosnek, natkę pietruszki, cebulę i oliwę. Przyprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wierzch każdej oprószamy tartą bułką i wstawiamy na 20 min do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°c.
Na sos: w rondlu na rozgrzanej oliwie przesmażamy cebulę z pomidorami, posiekanym czosnkiem i ostrą papryczką, dolewamy bulion i gotujemy, aż zgęstnieje. przyprawiamy świeżymi ziołami, solą i świeżo mielonym pieprzem. na talerz wylewamy nieco sosu i na nim układamy upieczoną paprykę.
Teraz to najchętniej bym sobie zjadła dobrego schabowego z sałatką z kapusty pekińskiej i ziemniakami najlepszy obiad na niedziele moim zdaniem do tego jako pierwsze danie może jakiś rosołek albo pomidorowa lubie tradycyjne obiady nasze polskie hehe Takie szybkie dania dla tych co nie chcą w kuchni siedzieć to proponuje jakiś ryż z kurczakiem lub warzywami na patelnie.
Kupiłam białą surową kiełbasę. Odgotowałam, a potem piekłam do lekkiego
zarumienienia w piekarniku. Mmmm mniam mniam
Ja uwielbiam w barszczyku białym albo żurku, z jajeczkiem oczywiście, teraz też bym zjadła...
Jak czytam o smacznym jedzonku, to zaraz ślinkę połykam
Ja bym zjadła zupę krem z pomidorów!
Dziś to jestem wpałaszowałam tyle,że tylko gonić mnie do biegu
Ojj to Cię teraz dziewczyno gonię do biegu i to już bo kto za Ciebie spali te kalorie hihi Ja teraz bym sobie chyba zjadła takie kanapeczki z jakąś dobrą szynką jakimś serkiem a to wszystko w takiej bułce z sosem czosnkowym. To musiało by być takie najlepsze rozwiązanie właśnie dla każdego kto chcę po prostu zdrowo się czuć ; ))
No właśnie zrobiłam na kolację kanapki w opiekaczu, dałam ser, wędlinkę, pomidorka
i paprykę. A w domu zapach mmm... jak w piekarni
No i trzeba brać nogi za pas, jak gonisz Jowitawita
No trzeba coś robić bo przecież same się kalorie dziewczyny nie spalą ; )) to u Ciebie dzisiaj jest jak w raju przecież i to jeszcze dodałaś pomidorka mmm W sumie bardzo dobry pomysł mi podsunęłaś i ja chyba teraz też do swoich tostów też dodam coś czerwonego a nie tylko ten ser i szynka, muszę coś to urozmaicić sobie
No i o to chodzi, żeby było smacznie, kolorowo i nie napracować się przy tym.
A po takich kanapeczkach piękny zapach w całym mieszkaniu mam, jak w piekarni
Można tu kombinować, dodać co jest w lodówce. Dałam ostatnio trochę świeżego ogórka, szczypiorku i też było pyszne. Czasem daję topiony serek, pastę jajeczną, ogólnie w zależności co mam w lodówce. Ketchup lub majonez też można dodać, przed lub po upieczeniu. Do tego dobra herbata i palce lizać Smacznego
Jakiś soczysty owoc:)
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź