226

Odp: Zdrada

Moja sąsiadka związała się z chłopakiem. Razem zamieszkali. Ona urodziła mu córeczkę. On od dłuższego czasu zdradza ją z inną sąsiadką. Wszyscy w wiosce o tym wiedzą a ona nadal z nim jest i jeszcze mówi, że chcą mieć drugie dziecko. Czy to mozliwe, że ona o tym nie wie?

227

Może tylko tak udaje. Może chce go tak mocno, że wierzy, że to się zmieni, np. kiedy przyjdzie na świat drugie dziecko. Okłamuje samą siebie, ale mnóstwo kobiet tak robi.

228

Ja nigdy nie zdradziłam, bo tego kobiety najczęściej nie robią, a mężczyźni owszem.

229

[quote=gusia1000]Ja nigdy nie zdradziłam, bo tego kobiety najczęściej nie robią, a mężczyźni owszem.[/quote]
oj... tu bym dyskutowała... wink
nie to że zdradziłam, ale nie wyciągałabym zbyt pochopnych wniosków...
szanse są 1:1

230

Zgadzam się z Justyną. Wcale to nie jest powiedziane, że tylko faceci zdradzają bo kobiety też.

231

Ja myślę, że jeszcze niedawno to częściej mężczyźni zdradzali. Bo facet, który zdradził nie był tak npiętnowany przez społeczeństwo jak kobieta. Kobiety też bardziej bały się tego co ludzie będą gadać, albo ciąży. Teraz to już mamy "równouprawnienie".

232

kobieta boi się skutków bo u niej są realne - ciąża, a dla faceta sex nie wiążę się z odpowiedzialnością, a poza tym często jest tak, że to kobiety nie potrafią kłamać... a mężczyźni lepiej sobie z tym radzą, może w tym rzecz? ja np. od razu bym mu powiedziała, że go zdradziłam big_smile

233

U mnie w mieście jest bardzo popularny psychiatra. Jego żona go zdradzała i zaszła w ciążę. A on nadal wierzy w miłość, ją kocha ponad życie i wychowuje jej dziecko razem z własnymi i tak jak własne.

234

moze jakoś to sobie wytłumaczył z medycznego punktu widzenia wink
a swoją drogą to żona ma szczęście.... choć na pewno musi teraz żałować

235

Albo i nie, bo im się układa. nie wiem co on musiał przeżyć, bo zawsze kojarzył mi się z bardzo wrażliwym człowiekiem, wydał kilka tomików poezji, która mogłaby tę wrażliwość zasugerować, a jednak jakoś stawił temu czoła.

236

Zależy czy ona kochała tamtego, ale chyba nie, skoro została z mężem, a czy ten drugi kontaktuje sie z dzieckiem?

237

Tego nie wiem, ale nie sądzę. O tym już plotek nie słyszalam żadnych.

238

Zrobił i poszedł w siną dal? Pewnie dużo młodszy?

239

Są i tacy co zrobią i słuch po nich zaginie i to niekoniecznie młodsi.

240

Najlepszym lekarstwem na złamane serce i zdrade jest nowy, przystojniejszy kochanek, uwierzcie - przetestowane!

241

Dziecko to odpowiedzialność, obowiązek, alimenty... A taki wieczny chłopiec chce się jeszcze bawić...

242

[quote=pastuszek444]Najlepszym lekarstwem na złamane serce i zdrade jest nowy, przystojniejszy kochanek, uwierzcie - przetestowane![/quote]
Ech, na złamane serce mi nie pomogło. A na zdradę to mam nadzieję, że nigdy leczyć się nie będę musiała.

243

[quote=summerlove]Dziecko to odpowiedzialność, obowiązek, alimenty... A taki wieczny chłopiec chce się jeszcze bawić...[/quote]
Może doszli do wniosku, że tak będzie praktyczniej - ona ma męża lekarza, który oprócz przychodni ma prywatny gabinet, więc dziecko będzie miało dobrze.

244

Być może górę wziął rozsądek

245

[quote=niechcemisie][quote=summerlove]Dziecko to odpowiedzialność, obowiązek, alimenty... A taki wieczny chłopiec chce się jeszcze bawić...[/quote]
Może doszli do wniosku, że tak będzie praktyczniej - ona ma męża lekarza, który oprócz przychodni ma prywatny gabinet, więc dziecko będzie miało dobrze.[/quote]
No tak, dziś wszystko się kręci wokół kasy...

246

Takie czasy

247

Tylko dlaczego ja tak nie myślę? Może mi się później zmieni? Jak uważacie?

248

Może. Ale nie widzę w tym nic złego, on ją kocha, ona jego podobno też, jeśli on chciał żeby została.
Nie sądze żeby chodziło o pieniądze, ale gdyby nawet to uważam, że dobrze by zrobiła i postąpiła odpowiedzialnie zapewniając dziecku godne życie.

249

No tak, ale to wszystko jakieś niesmaczne...

250

Życiowe...