Temat: Jak można zostać dietetykiem
Bardzo interesuje mnie ta dziedzina.Zastanawiam się czy trzeba spełnić jakieś szczególne wymagania? Studia? Czy wystarczy studium?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bardzo interesuje mnie ta dziedzina.Zastanawiam się czy trzeba spełnić jakieś szczególne wymagania? Studia? Czy wystarczy studium?
Najlepiej skończyć studia, wtedy jest się bardziej kompetentnym i wiarygodnym dla klientów....
Jest opcja studium dietetycznego. Wtedy po 2 latach masz dyplom dietetyka ale jeśli z zawodem wiążesz przyszłośc to tak jak koleżanka jestem zdania,ze warto jest wybrać się na studia.W przypadku dietetyki czesne nie jest takie wysokie jeśli idziesz na zaoczne ( o wiele niższe niż na innych kierunkach medycznych) oraz masz o wiele większą wiarygodność i wiedzę.
Na money jest bardzo dobry artykuł o tym jak zostać dietetykiem:
[url]http://praca.money.pl/poradniki/artykul/jak-zostac-dietetykiem,235,0,1898475.html[/url]
Poczytaj sobie.
Najłatwiej jest skończyć kurs z zakresu dietetyki. Z tego co się orientuje, to są także takie studia, ale nie każdy ma na nie czas i moim zdaniem lepiej zacząć od kursu, czy też szkolenia. Ja często uczestniczę w szkoleniach, które wyszukuje na stronie internetowej [url]http://www.inwestycjawkadry.info.pl/[/url] . Nie wiem, czy są tam szkolenia z zakresu dietetyki, ale jest ich bardzo dużo i myślę, że mogą być.
Dietetyk po kursie to nie brzmi poważnie... Jednak w tej dziedzinie związanej ze zdrowiem studia dają więcej kompetencji i lepiej wygląda mgr niż ktoś z dyplomem tylko z kursu...
Szkoły prywatne organizują takie studia, ale to poziomem też chyba kurs przypomina...:) Ale jak ktoś się tym interesuje to sam się dokształci i będzie miał potrzebną wiedzę...
Ja czytam ciągle książki i dietach i w każdej jest co innego.Albo poleca jajka i mięso, albo zakazuje ich...Już się pogubilam i ciekawa jestem, co na to dietetycy....
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź