Niedługo koleżanka wychodzi za mąż. Czy muszę dawać prezent? Nie mogę po prostu więcej włożyć do koperty? Jak myślicie?
Nie jestem z nią w żaden sposób blisko. Wesele będzie chyba na 50 osób, więc małe, i raczej będzie się rzucać w oczy kto przyszedł z czym Ja jej nie znam na tyle, żeby wiedzieć co lubi. I raczej nie bardzo mam chęć poznać lepiej przez ten czas, jaki do ślubu pozostał, bo trochę inaczej dobieram sobie najbliższych znajomych. Nie chcę, żeby to źle zabrzmiało, więc może wyjaśnię: pracujemy ze sobą, lubimy się i jest to szczera sympatia, mieszkamy blisko, ale poza tym nic nas nie łączy, bo jesteśmy z zupełnie innych klimatów, mamy inne towarzystwo itd. Żeby poznać ją lepiej musiałybyśmy częściej spędzać ze sobą czas poza pracą, a raczej nie kręcą mnie miejsca, które odpowiadają jej, bo nie chodzę po knajpach, rozrywki i ekipa. Oprócz żartowania i jej zwierzeń nie mamy wspólnych tematów.
Ona na mieszka ze swoim facetem od lat, nie wiją więc nowego gniazdka, żeby obdarowywać ich przedmiotami do domu. Nie przyjaźnię się z nią, jest dla mnie tylko koleżanką, trudno więc będzie mi wybrać trafiony prezent, a nie chcę zawieść jej czymś nietrafionym
Ostatnio edytowany przez niechcemisie (2019-02-26 04:58:04)