126

Odp: słodycze

masakra wink

127

Okropne....

128

Jadę do Tesco kupić sobie coś słodkiego...

129

[quote=emilia_s292]Jadę do Tesco kupić sobie coś słodkiego...[/quote]
kup mi pawełka toffi smile
poproszę smile

130

a ja poproszę o czekoladę z orzeszkami big_smile

131

a ja chyba śniadanko zjem i herbatkę z cukrem i cytrynką żeby coś słodkiego było wink

132

mam rogaliki z marmoladą, jeszcze ciepłe - proszę się częstować smile

133

mniam smile
ja właśnie sobie zrobiłam budyń, z cukrem waniliowym i żółtkiem - pycha smile

134

A ja idę zrobić kisiel. Pomaga tez na gardło.. smile

135

łe, ani budynie ani kiśle ani galaretki - to jakoś nie dla mnie... chyba, że w formie dodatku do ciasta:)

136

ja też nie przepadam; a na galaretce uczyłam synka łykać tabletki smile

137

hahha, dobry pomysł! a to kojarzy m i się z czasem, kiedy mojej kotce musiałam dać tabletkkę - obawiam się, że galaretka też by mi tu nijak nie pomogła!

138

ja kotu wkładam do kiełbaski - zawsze się nabierze smile

139

moja kotka nabrała się jeden jedyny raz, potem dawałam w mleku rozpuszczone, w kawałku otoczone masełkiem, potem było wpychanie jej do puyszczka bokiem, ale nic z tego - potrafiła przemleć językiem parę razy, już myśleliśmy, że połknęła (w dwójkę ją trzeba było trzymać), a po chwili wypluwała... Skończyło się na tym, że musieliśmy tabletki u weterynarza na połyn wymieniać i miała strzykawką do dzioba wlewane (też siłą oczywiście), ech...

140

[quote=pinkmause]mam rogaliki z marmoladą, jeszcze ciepłe - proszę się częstować smile[/quote]
masz jeszcze ... czy już wszystko zjedliście

141

[quote=pinkmause]ja też nie przepadam; a na galaretce uczyłam synka łykać tabletki smile[/quote]

jak to dokładnie robiłaś tongue?

142

dawałam mu duże kawałki na łyżeczce i kazałam łykać bez gryzienia (tym się dziecko nie zadławi), a później po 2-3 próbach dawałam tabletkę i kazałam zrobić tak samo smile

143

jak będę miała podobny problem z moimi przyszłymi dziećmi to skorzystam z Twojego sposobu tongue

144

Faktycznie fajny pomysł....moja jeszcze za mała na tabletki ale szybko rośnie więc muszę zapisać sobie gdzieś ten pomysł!

145

A ja do tej pory z tabletkami mam problem. Jak byłam mała to mówiłam, że wolę zastrzyki... smile

146

[quote=bodeta]A ja do tej pory z tabletkami mam problem. Jak byłam mała to mówiłam, że wolę zastrzyki... smile[/quote]
to zupełnie jak ja smile

147

ja jak połykam to się ze mnie śmieją - po pierwsze jedną tabletkę popijam połową szklanki, po drugie, tjak połykam to aż całą głowę do tylłu gwałtownym ruchem wyginam...

148

ja też mam problem z połykaniem teraz mam gardło chore to nie mogę nawet pić

149

a ja znowu mogę połykać nawet bez przepijania

150

[quote=a.filipowska]moja kotka nabrała się jeden jedyny raz, potem dawałam w mleku rozpuszczone, w kawałku otoczone masełkiem, potem było wpychanie jej do puyszczka bokiem, ale nic z tego - potrafiła przemleć językiem parę razy, już myśleliśmy, że połknęła (w dwójkę ją trzeba było trzymać), a po chwili wypluwała... Skończyło się na tym, że musieliśmy tabletki u weterynarza na połyn wymieniać i miała strzykawką do dzioba wlewane (też siłą oczywiście), ech...[/quote]
moja kotka to na nic sie nie da złapać nawet jak jej przysmak delikatnie nafaszerowałam tabletką to i tak wyczuła i bestia nie zjadła nic