Odp: zdrowe przekąski
Polecam suszone owoce, najlepiej pomieszane - mają mnóstwo witamin i są pyszne!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Polecam suszone owoce, najlepiej pomieszane - mają mnóstwo witamin i są pyszne!
Chipsy z jarmużu własnej roboty <3
Myślę, że jak ktoś lubi słodkie to może sięgnąć po produkty słodzone stewią, ja właśnie tak często robię. Tu można znaleźć wiele takich produktów. To przekaski bezcukrowe, więc to fajna alternatywa dla osób które mają za wysoki poziom cukru.
[quote=gunia]Chipsy z jarmużu własnej roboty <3[/quote]
Z batatów są też rewelacyjne. Ja bardzo często robię jedne albo drugie, szczególnie na imprezach.
U mnie ostatnio królują orzechy:) Kupiłam na targu młode laskowe, jeszcze zielonkawe łupiny mają - pycha:)
Chrupki kukurydziane, chociaż mają trochę soli, ale na pewno mniej niż chipsy...
[quote=katasia]U mnie ostatnio królują orzechy:) Kupiłam na targu młode laskowe, jeszcze zielonkawe łupiny mają - pycha:)[/quote]
Uwielbiam orzechy laskowe! Też ich poszukam. Ostatnimi czasy chrupię w pracy cały czas nerkowce.
A ja lubię chrupki, ostatnio te o smaku zielonej cebulki, chociaż kaloryczne, ale mi poprawiają humor:)
Zdrowe przekąski w moim rozumieniu to np. świeże i suszone owoce, różnego rodzaju orzechy, frytki z marchewki albo batatów, pycha
Pamiętam, że kiedyś robiłam otrębowe kuleczki. Też całkiem fajny sposób na zdrową przekąskę.
Ja robiłam ostatnio batoniki musli, które też okazały się bardzo smaczną, a do tego zdrową przekąską.
W rossmanie można dostać chrupiące piramidki z ryżu białego i brązowego, kaszy palonej i zwykłej oraz z kaszy jaglanej. Fajna przekąska.
Przywiozłam cały bagażnik jabłek .Z mężem obieraliśmy ,kroiłam i suszyłam na czipsy
Dobry pomysł, lubię takie zdrowe przekąski:)
chipsy z jabłek mam zawsze pod ręką ,jesienią nasuszyłam jabłka i teraz jak znalazł.
Też mam takie suszone jabłka, ale raczej używam ich do różnych potraw. Jakoś nie lubię takich "chipsów".
U mnie na stole zawsze stoją jako przekąska orzechy, ziarna słonecznika ,pestki dyni ,morele ,gdy tylko mam ochotę to po nie sięgam i moi bliscy także.
Ja najczęściej po orzechy sięgam. W sumie zjem niedużo i już jestem zapchana .
Gotuję cieciorkę wykładam ,żeby wyschła ,mieszam z papryką ostrą trochę,rozsypuję na blachę i wkładam do nagrzanego piekarnika na 20 min .Jest super przekąska
u mnie to:
- orzechy nerkowca
- płatki migdałowe
- jogurt naturalny z borówkami
- pomidor i ogórek z serkiem wiejskim
- frytki warzywne
- omlet warzywny
kroję marchewkę,paprykę w cienkie paluszki i zawsze mam pod ręką
Pestki dyni do skubania ,wtedy poświęcam trochę czasu na obieranie ,ale jak jest sucha to szybko idzie:)
Ostatnio odkryłam chipsy warzywne, świetna alternatywa dla tych solonych...
Ostatnio zajadam się mieszanką studencką - różne orzechy, migdały, rodzynki - samo zdrowie!
Mnie bardzo odpowiadają orzechy i to różnego rodzaju. Czasem sięgam po banana lub gruszkę. Lubie też suszone owoce.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 13 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź