W sieci panuje bałagan i trzeba przekopać się przez tony śmieci, żeby znaleźć wartościowe treści.
Na Fb w aktualnościach nie pokazują mi się posty dodane przez znajomych, mam je na osobnych listach i szczerze powiedziawszy prawie nigdy tam nie zaglądam. Skorzystałam z możliwości ustawień i dzięki temu dział "aktualności" to dla mnie źródło wiadomości z kraju i świata, nowości wydawniczych i kosmetycznych oraz muzycznych, subskrybuję też posty umieszczone na ulubionych profilach. Dzięki temu mogę szybko przejrzeć to, co najważniejsze, bez przegrzebywania się przez WSZYSTKO.
Facebook to dla mnie głównie komunikator. Korzystam tam z funkcji videorozmów oraz czatu, założyłam dwa grupowe kanały: na jednym rozmawiam ze znajomymi, z którymi poznaliśmy się w grze 2,5 roku temu i nadal utrzymujemy ze sobą kontakt, a na drugim z dziewczynami, z którymi chodziłam do klasy 12 lat temu.
Facebook dla mnie jest jak:
- połączenie telefonu, skype'a, SMS-ów, e-maili, listów
- katalog ulubionych blogów i fanpage'ów (blogi osobiste, strony zespołów muzycznych, fankluby autorów)
- źródło informacji: tvn24, Nationale Geographic, nowe produkty ulubionych marek lub promocje w ulubionych sklepach, porady kosmetyczne i zdrowotne; strony, na które zaglądam wrzucają na fb wzmianki o nowych artykułach
- rozrywka (nie gram tam w gry!) i ciekawostki z różnych dziedzin, nowości od kilku ulubionych youtuberów.
Ostatnio edytowany przez niechcemisie (2015-05-23 15:33:19)