Odp: wybielanie zębów
Lasencje, a te produktu można dostać normalnie w aptece/drogerii, czy trzeba zamawiać przez internet? Bo byłam na stronie tego iBrighta i stamtąd można właśnie zamówić, zastanawiam się...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Lasencje, a te produktu można dostać normalnie w aptece/drogerii, czy trzeba zamawiać przez internet? Bo byłam na stronie tego iBrighta i stamtąd można właśnie zamówić, zastanawiam się...
Ja też ich nigdzie nie wdziałam, a chętnie bym wypróbowała...
[quote=serminna]Lasencje, a te produktu można dostać normalnie w aptece/drogerii, czy trzeba zamawiać przez internet? Bo byłam na stronie tego iBrighta i stamtąd można właśnie zamówić, zastanawiam się...[/quote]
Moja siora zamawiała z neta, bez żadnych problemów przyszła paczuszka, więc nawet lepiej, bo się nawet do apteki nie musiała fatygować
oczywiście , że są przeciw wskazania do wybielania zębów. Dlatego najlepiej dowiedzieć się u dentysty czy można to zrobić. Pasty wybielające nie zawsze działają , a poza tym podobno bardziej ścierają zęby niż wybielają ... Próbowałam past ale w sumie efekt był krótki. No i w efekcie trafiłam do stomatologa i jestem naprawdę zadowolona. Jeśli ktoś potrzebuje to polecam
klinike w Warszawie RS Dental.
Dobry efekt też daje ssanie codziennie plasterka cytryny
Czyli normalnie przez formularz zamówienia na tej głównej stronie iBrighta trzeba zamówić? Co do cytryny, to chyba głównie cena takiego wybielania zębów jest największym atutem, ale czy jakiekolwiek efekty są, to trudno stwierdzić, no chyba, że znajdzie się ktoś, kto codziennie żuje cytrynę?:)
Wybielanie dostępnymi środkami w postaci żelu nic nie daje. U stomatologa owszem, ale zęby się niszczą nieodwracalnie.
Margaretkaw - a skąd wiesz? Właśnie ja słyszałam, że dentyści stosują te same środki, które są dostępne w aptekach, sklepach internetowych - więc wybieleniem takimi preparatami i wybielanie u dentysty to strasznie zbliżone zabiegi. Jeśli preparat ma w sobie składniki wzmacniające szkliwo, to jak może je niszczyć? Dzisiaj tak sporo osób dba o swój wygląd, ale i o zdrowie, że gdyby wybielanie niszczyło zęby, nikt by ich nie wybielał - a patrząc chociażby na duże zainteresowanie tematem - jest odwrotnie.
A ja nie do końca jestem przekonana. Dbanie o swój wygląd nie zawsze idzie w parze ze zdrowym podejściem. A dentyści wiadomo koszą na wybielaniu kasę.
Mi trochę pomogła biała perła, ale trzeba to regularnie stosować żeby były efekty, a ja mam z tym problem. I do tego codziennie kawa i herbata, to wiadomo...
Ja robiłam tzw. :metodą nakładkową"
i wszystkie pasty i inne pomysły pożegnałam na zawsze:) Efekt piorunujący, powalający i przepiękny, nie wiem jak ja mogłam kiedyś chodzić z takimi żółtkami Naprawdę warto...
dokłądnie i samopoczucie o niebo lepsze
Ostatnio edytowany przez karolinas33 (2017-06-07 19:25:47)
Ja mam to za sobą i w jednym procencie nie żałuję. Kiedyś miałam już taką żółć jak w dojrzałej kolbie kukurydzy a teraz cudeńko. Ja robiłam tzw. "Metodą nakładkową" i wszystkie pasty i inne pomysły pożegnałam na zawsze:) Efekt piorunujący, powalający i przepiękny, nie wiem jak ja mogłam kiedyś chodzić z takimi żółtkami Naprawdę warto...
brzmi badzo zachęcająco:)
Długo zastanawiałam się nad wybielaniem zębów bo zawsze chciałam mieć bielutki uśmiech.Dużo o tym czytałam,pytałam aż w końcu koleżanka , która miała bardzo piękne i bielutkie ząbki namówiła mnie , żebym udała się z nią do kliniki w Warszawie gdzie sama miała wybielane zęby metodą Brite Smile./ Po dwóch godzinach miałam Hollywodzki uśmiech i jestem teraz bardziej radosna i częściej się uśmiecham. Polecam wszystkim chętnym.
Wybielanie zębów dużo kosztuje, ale potem jaki jest tego efekt na kilka lat.
Zależy jak jest zrobione, zbyt długie naświetlanie faktycznie może szkodzić
Mnie wystarcza dobra pasta wybielająca
Mi żadna pasta wybielająca nie była w stanie pomóc, chyba za dużo w życiu wypiłam kawy i wypaliłam fajek. Siostra kupuje sobie specjalny proszek z aplikatorami do wybielania. nie dość, że bardzo szybko działa, to pomaga też usuwać osad nazębny. Zestaw można kupić w necie, a nazywa się Alta White. Podobno jest bardzo popularny w stanach.
ja nie polecam wybielania w domu, można sobie tylko zniszczyć zęby, moja znajoma nakładała jakieś paski i zniszczyła sobie szkliwo. Najlepszym rozwiązaniem jest wybielanie w sprawdzonym gabinecie, u dobrego lekarza, który oceni stan zębów i dobierze najlepszą metodę.
ja bardo polecam wybielanie, ale nie radze próbować w domu, ponieważ można sobie zaszkodzić.. Ja wybielałam w gabinecie i jestem bardzo zadowolona z efektów, a skutków ubocznych żadnych nie było, natomiast moja koleżanka stosowała jakieś domowe preparaty i nabawiła się dużej nadwrażliwości...
Wybielanie w domu? Pewnie że można, ale opierając się na klasycznych metodach. Jak to wyglądało u mnie? Otóż wystarczyło systematyczne mycie, ajona, zniknęły fajki, kawa - spróbujcie. Lepiej się poczujecie i w końcu zobaczycie jakieś sensowne efekty zdrowotne!
A co zrobić jak ktoś lubi kawę i nie zrezygnuje tak łatwo?
Jednorazowe szybkie wybielanie można zrobić przy pomocy proszku do pieczenia, ale często nie wolno używać bo za bardzo ściera szkliwo
Właśnie nigdy dotąd nie próbowałam tego proszku do pieczenia,
ciekawy pomysł. Ja zwykle kupuję w rossmanie taką pastę, którą się nakłada na zęby i ona jakby się pieni przez parę minut i rozjaśnia zęby przy stosowaniu tak co 2-3 dni, no ale żeby uzyskać dłuższy efekt to jednak chodze do stomatologa. Nie wiem czy to ściera szkliwo czy nie, ale piję takie ilości kawy i herbaty, które zęby przebarwiają, że szczerze mówiąc mam to w nosie i chcę po prostu mieć jaśniejsze zęby a nie takie pożółkłe coś...
W Kraku jak jestm u rodzony to chodze na wybielanie do pani Szukiel (trzecia z listy ) no i liczę, że dobre opinie i własne pozytywne wrażenia przełożą się na nie starcie szkliwa, zresztą wybielam zęby raz do roku dentystycznie, więc to chyba nie jest jakaś zgroza:)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź