Odp: ulubiona kuchnia
Super arcydzieła ze zwykłych produktów!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Super arcydzieła ze zwykłych produktów!
no nie, nie mogłam jak zobaczyłam te fotki ... hahahaha - ten fortepian jest boski Chyba by mi się nie chciało takich kanapek robić...
Mnie by się chciało, tylko i tak zaraz by poznikały.
ja też lubię zadziwiać - tylko u mnie syn - kiełbasy nie je, córcia czegoś tam i ... muszę poczekać aż dorosną
I myślisz, że będzie lepiej? Dopiero się zacznie wydziwianie...
ja mam 20lat i też czasami wybrzydzam jak małe dziecko
ja wybrzydzam z zieleniną , ale już to pisałam
a ja jakoś większość wciągam
odbijam sobie dzieciństwo kiedy marudziłam chyba przy wszystkim (poza czekoladą)
A ja raczej nie wybrzydzam, chyba że faktycznie zrobię jakieś paskudztwo...
jak byłam mała to chyba tak nie wybrzydzałam
Przepis na kurczaka świątecznego.
Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką wina białego, szklanką wina czerwonego, dodając 100g ginu, 100g koniaku, 200g Smirnoffa i 50g rumu.
Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej.
Kurczaka możliwie jak najszybciej wyrzucamy bo jest paskudny. Natomiast............. Sos! Sos! Paluszki lizać !!!
PS. Kurczak musi być martwy bo inaczej bydle sos samo wypije.
haha
tak po amerykańsku, na święto dziękczynienia
btw jecie kurczaka w Boże Narodzenie??
Nie, na codzień raczej, ale i tak dla syna musi być coś innego.
Ale widać tam tez naleciałości kuchni rosyjskiej.
[quote=bodeta]Ale widać tam tez naleciałości kuchni rosyjskiej.[/quote]
no tak... polskiej też w sumie trochę
PS. Kurczak musi być martwy bo inaczej bydle sos samo wypije.
Pisząc pracę mgr natrafiłam na barokowy przepis kuchni francuskiej na kurczaka pieczonego żywcem i tak podawanego na stół. I tam trzeba było go właśnie odurzyć alkoholem.
żaby jeszcze bardziej ohydniejsze kuchnia francuska
[quote=bodeta]PS. Kurczak musi być martwy bo inaczej bydle sos samo wypije.
Pisząc pracę mgr natrafiłam na barokowy przepis kuchni francuskiej na kurczaka pieczonego żywcem i tak podawanego na stół. I tam trzeba było go właśnie odurzyć alkoholem.[/quote]
A to jest bardzo ciekawe. Gdzie można poczytać o takich fantazjach kulinarnych?
Trudno zdecydować. Ale pieczenie żywego koguta, to po prostu okrutne.
[quote=pinkmause][quote=bodeta]PS. Kurczak musi być martwy bo inaczej bydle sos samo wypije.
Pisząc pracę mgr natrafiłam na barokowy przepis kuchni francuskiej na kurczaka pieczonego żywcem i tak podawanego na stół. I tam trzeba było go właśnie odurzyć alkoholem.[/quote]
A to jest bardzo ciekawe. Gdzie można poczytać o takich fantazjach kulinarnych?[/quote]
jak bym się naczytała takich historyjek to odechciałoby mi się jeść...
A ja uwielbiam czytać o takich ciekawostkach wszelkiego rodzaju.
Nie wiem tylko, gdzie tego szukać...w barku francuskim.
[quote=pinkmause][quote=bodeta]PS. Kurczak musi być martwy bo inaczej bydle sos samo wypije.
Pisząc pracę mgr natrafiłam na barokowy przepis kuchni francuskiej na kurczaka pieczonego żywcem i tak podawanego na stół. I tam trzeba było go właśnie odurzyć alkoholem.[/quote]
A to jest bardzo ciekawe. Gdzie można poczytać o takich fantazjach kulinarnych?[/quote]
W mojej magisterce, niestety nie jest opublikowana....
Ale np. "Obyczaje staropolskie" Bystronia.
Dziękuję, koniecznie tam muszę zaglądnąć...
[quote=pinkmause]Dziękuję, koniecznie tam muszę zaglądnąć... [/quote]
Jest jeszcze "Dawna Polska w anegdocie'' wiele ciekawostek. Polecam.
[quote=pinkmause]A ja uwielbiam czytać o takich ciekawostkach wszelkiego rodzaju.
Nie wiem tylko, gdzie tego szukać...w barku francuskim.[/quote]
też lubię czytać różne ciekawostki
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź