Odp: Co ugotować dziś na obiad?
Ja nie patrzę, co powinnam jeść zgodnie z grupą krwi, a dziś mam ochotę na kurczaka w ziołach prowansalskich:)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 29 30 31 32 33 … 42 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja nie patrzę, co powinnam jeść zgodnie z grupą krwi, a dziś mam ochotę na kurczaka w ziołach prowansalskich:)
Gdyby tak każdy się przejmował, co powinien jeść, co mu szkodzi, czytał dokładnie etykiety w poszukiwaniu szkodliwych konserwantów, bylibyśmy krajem rolniczym, bo każdy by prowadził własne uprawy warzyw, owoców i zbóż - zaufanie żywieniowe spadłoby do 0 - a gdyby nie, nie jedlibyśmy praktycznie nic, bo uważalibyśmy, że wszystko nam szkodzi Dziś u mnie na obiad pulpeciki z mięsa drobiowego w sosie pomidorowym z kaszą albo gryczaną, albo jaglaną oraz surówką z tartych buraczków. Do tgo odrobinka koperku
Dziś będzie zupa warzywna, do której dodam pokrojone jajko na twardo i trochę wędzonego boczku pokrojonego w kostkę, bo tak lubię:)
Ja jakoś też nie zwracam uwagi na to co powinnam jeść, zgodnie z moją grupą krwi... Gotuję to co lubię, co lubią moi bliscy, ewentualnie mój jadłospis domowy kształtują promocje w sklepach, w których się zaopatrują, aaaa co U mnie dziś na obiadek zupa pomidorowa z ryżem i duszone ziemniaczki z koperkiem i masełkiem, kotlet schabowy i świetne korniszony z chilii, które dopadłam w biedronce Pyyyycha A kto ładnie zje obiad dostanie rogalika ze swoim dżemem wiśniowym, który właśnie się piecze
Dzisiaj rano wpadłam na małe zakupy i jakoś tak mi wpadły w oko serca z kurczaka, paczka 400 g, więc będzie z nimi pyszny gulasz:)
dziś szef Sasetka serwuje Tortille z kurczakiem z warzywami i sosem czosnkowym
Pysznie:)
A ja dziś zrobię polski bigos i schaboszczaka, pod to święto niepodległości:)
Zupa pieczarkowa i duszone udka kurczaka z brązowym ryżem:)
Dzisiaj poeksperymentuję z plackami z cukinii. Jeszcze nigdy nie próbowałam!
Fajna sprawa, można nawet całe krążki obtaczać w jajku i opiekać, albo zetrzeć na tarce i wymieszać z rozbitymi jajkami, dodać przyprawy... Pycha! Chyba też dziś je zrobię do obiadu.
Mam dziś ochotę na smażoną rybkę z duszonymi warzywami, może dorada albo miruna, bo jeszcze nie próbowałam?
Ja dziś poszłam na łatwiznę i przygotowałam zapiekankę ze szpinakiem i kurczakiem. Mrożony szpinak smażymy dodajemy czosnek i zioła np. zioła prowansalskie, oregano czy bazylie. Gdy to nam się wysmaży dodajemy do tego kubek małej śmietany plus do tego 3 łyżki mąki pszennej, sól i pieprz na końcu serek topiony śmietankowy lub z ziołami. Musi on nam się roztopić. Kurczaka osobno smażymy z przyprawami dodajemy do szpinaku. Do tego osobno gotujemy makaron np penne( najlepiej z tym smakuje) wszystko razem mieszany.
Dzisiaj obiad na szybko, pomidorowa z makaronem:)
Pierogi z kapustą i grzybami
Dziś mam ochotę na gęstą i pożywną grochówkę
Zupa jarzynowa z gotowanym kurczakiem w dużej ilości:)
Kasza gryczana z soczewicą i kalafiorem
Dzisiaj miałam szare kluski z ogórkiem kiszonym - obiad na zamówienie
Dzisiaj serwuję makaron tagliatelle z kurczakiem:)
Pieczeń rzymska - w ten sposób będzie obiad na dwa dni:)
Ja miałam kurczaka saltinbocca z tego przepisu: . Niestety nie udało mi się znaleźć świeżej szałwii, więc użyłam suszonej.
Gęsta zupa warzywna z tego, co mam w lodówce, a więc kalafiora, pora, marchwi, cukinii, selera... Do tego obsmażę cebulkę i pokrojoną kiełbasę.
Będzie szpinak zapiekany z jajkiem (ostatnio czytałam ,że nie powinno się go odgrzewać, tylko zjeść od razu, bo inaczej tworzą siew nim rakotwórcze substancje)
Mam ochotę na domowe kluski śląskie z gęstym sosem i mięskiem
Moją ulubioną zupą na dzisiaj będzie Barszczyk czerwony ,z kleksem gęstego jogurtu i odrobiną imbiru rozgrzewającego.
Strony Poprzednia 1 … 29 30 31 32 33 … 42 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź