Odp: Co ugotować dziś na obiad?
Dzisiaj bigos:)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 … 42 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzisiaj bigos:)
u mnie tortilla z kurczakiem, tylko nie wiem jeszcze co do tego
Oj, narobiłaś mi apetytu, ale mam sałatkę z kurczakiem więc jest jakaś namiastka:) A obiad będzie późno, odgrzeję sobie pierożki domowe, chociaż kupione w sklepie, ale pyszne jak u babci:)
Dzisiaj będzie prawdziwa domowa grochówka na wywarze z mięsa wołowego.
Paszteciki z pieczarkami i plastrem żółtego sera w środku.
Dzisiaj zrobię zapiekankę z tych warzyw, które akurat mam w lodówce, do tego jajko i kiełbaska
A ja dziś zjem sobie na mieście, jest taki fajny bar, gdzie podają świetne flaczki:)
Nie lubię flaczków, więc to zupełnie nie moja bajka. Ja planuję dziś makaron z pesto z jarmużu
Omlet i surówka
Dzisiaj będzie chyba rosół, bo mi ciągle zimno i muszę się rozgrzać...
A u mnie kawałki kurczaka zapieczone z marcheweczką, cebulką i jabłuszkiem +przyprawy Pysznie i tanio
Dzisiaj był kurczak duszony w warzywach i sosie
mnie naszła ogromna ochota na pizze na mięsnym spodzie z dodatkiem cheddaru , brokuł , pomidorków , cebulki oraz pieczarek
Dziś obowiązkowo rosół:) Ja dodaję do kurczaka też mięso wołowe.
Fasolkę po bretońsku - polecam!
Dzisiaj obiad na szybko, zupa warzywna z torebki, bo zaraz wychodzę:)
Dzisiaj będą gołąbki, chyba najbardziej jesienne danie jak dla mnie...
Dzisiaj upiekę podudzia kurczaka w papirusie z ziołami prowansalskimi, sąsiadka tak je chwali, że muszę sama spróbować:)
A aj nie mam dzisiaj w ogóle apetytu, to chyba będzie jakaś zupka, pewnie pomidorowa z małą ilością makaronu, bo mam otwarty przecier i muszę szybko zużyć
Upiekę udka z indyka do ziemniaków i surówki
Dzisiaj mam ochotę na gotowego w pół godziny pieczonego łososia z cytryną i czosnkiem:
Składniki
2 łyżki masła
2 łyżeczki rozgniecionego czosnku
1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
2 filety z łososia (po 110 g)
1 cytryna
Sposób przygotowania
Filety z łososia oprószyć z obu stron pieprzem cytrynowym.
W dużej patelni na średnim ogniu stopić masło. Dodać czosnek i łososia. Smażyć przez 10 minut na każde 2,5 cm grubości filetów, lub do momentu, gdy mięso ryby będzie można lekko rozdzielać widelcem. Po upływie połowy czasu smażenia obrócić filety na drugą stronę, aby się przyrumieniły z obydwu stron. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.
od trzech dni marzy mi się bigos chyba dziś spełnię swoje marzenie
Chyba tylko odgrzeję wczorajszy gulasz, bo cały dzień mam tak zajęty, że na gotowanie już brakuje czasu...
Ja mam gołąbki z kaszą gryczaną
Kasza gryczana jest ok, ale odkąd dowiedziałam się, że osoby z grupą krwi B powinny ją ograniczać, to jem wyłącznie jęczmienną i kuskus.. A dziś na obiad będą kotlety mielone z mięsa wieprzowo-wołowego do ziemniaczków...
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 … 42 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź