Ja znam firmę, która pierwszej pożyczki udziela bez żadnych opłat i procentów (oprócz opłaty rejestracyjnej 0,01 zł lub 1 zł w zależności od tego, z jakiego banku dokonamy przelewu). Ile bierzesz, tyle oddajesz.
Limit pierwszej pożyczki to 1600 zł na maksymalnie 30 dni. Jeśli ktoś spłaci w terminie, za drugim razem może wziąć więcej.
Nieoprocentowana jest tylko pierwsza pożyczka, kolejne już mają procencik lichwiarski, więc nie polecam. Za to z tą pierwszą jest dobrze pomyślane. Ma to na celu zachęcenie klientów, pokazanie im jak łatwo i szybko można dostać kasę.
Oczywiście klient sprawdzany jest w KRD, ale żadnych dochodów nie musi mieć, więc jeśli ktoś np. czeka na kasę zza granicy czy coś, to taka pożyczka go ratuje.
Przy wcześniejszej spłacie naliczone zostają tylko odsetki nagromadzone do dnia, w którym pożyczkobiorca zwraca pożyczkę.
Dodatkowo, jeśli ktoś się zarejestruje, może za polecanie znajomym zgarniać 30 zł za każdego zarejestrowanego, któremu przyznano pożyczkę (jeśli mu odmówiono jej udzielenia, zapraszający nic nie dostanie).
Akurat potrzebowałam kasy, a że znajomy wziął i przepytywałam go o wszystkie szczegóły przez kilka dni, czy nie ma haczyków itd., zdecydowałam się (ale tylko dlatego, że mają tą ofertę "ile weźmiesz - tylko oddasz"). Heh, wzięłam i udało mi się zorganizować pieniądze w inny sposób, więc po prostu spłacę ją od razu. Jedyny plus to to, że kolega zarobi 3 dyszki
Ale teraz, skoro mam u nich konto, to i ja chcę się nachapać, więc jeśli ktoś chce coś wiedzieć, to pisać na priv haha