Temat: Imię dla dziecka
jakie imiona wybieracie dla swoich dzieci?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jakie imiona wybieracie dla swoich dzieci?
Mnie się podoba bardzo Cyprian, a dla dziewczynki Malwina..
Czyli raczej takie mniej popularne
Gabriela i Kamil
moje typy: Ewa, Robert, Malwina, Hubert
Oczywiście Ksymena, Ksawery
Zuzanna, Grzegorz
Mój synek ma na imię Kamil, ale tak teraz sobie przeglądam i dzisiaj wybrałabym Iwo . Co sądzicie?
Zosia, Antonina, a synek Jan, Stefan, Stanisław
Wybór imienia to była jedna z trudniejszych rzeczy bo chciałam żeby podobało się nam obojgu, pasowało do małego szkarba i dorosłego człowieka, komponowało się z nazwiskiem, nie było z pierwszej piątki nadawanych imion,ale tez nie było zbyt wyszukane. Stanęło na Marcelu i nie żałuję.
Ostatnio edytowany przez krystynka1814 (2015-05-30 19:05:19)
Dla chłopca Andrzejek, Marcelek lub Antoś, dla dziewczynki Lena, Antosia albo Zuzia. To są bardzo ładne imiona, nie udziwionione i mój szkrab nie powinien mieć żadnych problemów ani kompleksów.
Mi się podoba Lilka
nie zawsze sie podobalo Fabian i Oliwia
a ja nie mam pojęcia, na pewno nie Anna ani Katarzyna
Dla chłopca jakoś łatwiej przychodzą mi pomysły do głowy - Daniel, Tobiasz, Antoś czy Leon :-) A dla dziewczynki - nie wiem. Roża i Jagoda są chyba ładne. Szukałam inspiracji kierując się znaczeniem imion , ale jakoś to chyba ślepa uliczka (dla mnie). W sumie najlepiej chyba poczekać aż się urodzi i wtedy zdecydować, które imie będzie pasowało.
U nas były dwie opcje - Mela albo Jaś.
Do brzuszka mówiliśmy Fasolka - no i został Jaś fasolka.
Nigdy nie mieliśmy problemu z imieniem, z tym ,że zastanawialiśmy się nad wersją Melania albo Amelia. Oba te imiona są po moich dziadkach więc mam do nich sentyment
Syn ma Kacper, natomiast imię dla dziewczynki (bo mam nadzieję, że kolejna będzie córa), mam już wybrane - Anastazja.
Ania, Asia,Iza, Krzysiek, Karo, Michał, dużo jest ładnych imion.
Moja znajoma nazwała synka Noe-Biblijne imię.
U mnie będzie Olga albo Aleksandra:)
Ja wybrałam takie dla swoich córeczek by były : ładne , zawsze na czasie i żeby pasowały do nazwiska U mnie jest Wiktoria i Emilia
A ja lubię imiona Jan i Lena. Jak nie macie pomysłu na imię to zobaczcie listę najładniejszych . Według mnie to trafne zestawienie popularnych imion dla chłopców.
Kamil i w drodze jest Amelia
Ja bym wybrała Natalia, Antoni
Leon, Marlena
Mikołaj, Malwina
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź