Odp: Co byś teraz zjadła?
Placek po węgiersku :
Etapy przygotowania
1. Obrane ziemniaki, cebulę i ząbek czosnku zetrzeć na tarce o małych oczkach (ja mam przystawkę do maszynki do mięsa i tak jest znacznie szybciej). Dodać mąkę, jajko, sól, pieprz, starannie wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć dość grube placki.
2. Wołowinę pokroić w kostkę (2x2), obtoczyć w mące i mocno obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, spieczoną mąkę z patelni spłukać zimną wodą i przelać do rondla. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i zeszkloną. Dusić ok. 1 godzinę.
3. Oczyszczoną paprykę pokroić w cienkie paski, po godzinie dodać do mięsa razem z przecierem pomidorowym, solą, pieprzem i dusić jeszcze 1/2 godziny. Zagęścić mąką jeśli jest taka potrzeba.
4. Przełożyć placek sosem z mięsem, złożyć na pół i jeszcze polać sosem. Zrobić kleks ze śmietany, ozdobić np.szczypiorkiem. Smacznego
Chcesz wiedzieć jak świat wygląda w podróży?[url=http://wycieczkizinnejbeczki.bloog.pl/]http://wycieczkizinnejbeczki.bloog.pl/[/url]przeczytaj mój blog a dowiesz się jak jest świetnie jest na świecie!
Ostatnio edytowany przez Natasiia (2015-06-06 15:39:23)