Odp: Domowe pieczenie chleba w święta
Nie piekę chleba w domu, ale go lubię i to biały-ponoć nie zdrowy.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie piekę chleba w domu, ale go lubię i to biały-ponoć nie zdrowy.
Ja za to często piekę chleb w domu. Mam specjalne urządzenie i teraz co jakiś czas staram się wymyślać jakąś nową wersję. Oczywiście internet to bogactwo inspiracji! Super są przykładowo te z portalu hellozdrowie: [url]http://www.hellozdrowie.pl/jedzenie/10-przepisow-na-pyszny-domowy-chleb[/url] Teraz za każdym razem wypróbowuje nowy przepis.
Masz rację takie domowe wypieki są najlepsze i na pewno najzdrowsze ja osobiście kupuję takie ekologiczne mieszanki i z tego przepisu na opakowaniu wychodzą bardzo dobre wypieki zwłaszcza bułeczki z ziarnami:)
Ostatnio edytowany przez Gretaa (2015-04-29 07:41:46)
Super pomysł! Ja też chciałabym czasem sama upiec chleb
Piekę chleb dla mojej rodziny od kilku lat. Nie zawsze mam na to czas, ale jak już go znajdę, to wszyscy są zachwyceni. Na święta upiekłam kilka bochenków, które zasmakowały wszystkim gościom.
----------------------------------------
Wejdź, a nie pożałujesz. [url=http://www.grymel.pl/gry-na-xbox-360-gry-na-kinecta-o_c_497_1.html]gry na kinecta[/url] Musisz nas sprawdzić.
Ostatnio edytowany przez gosiagosiak (2015-04-26 23:40:14)
Coraz częściej mam ochotę piec chleb, jak kupuje i jest gliniasty, do ego nafaszerowany dodatkami albo pieczony z mrożonego miesiącami ciasta... Gdybym miała kawałek działki to po prostu postawiłabym piec z gliny, jakie bywały dawniej ... Bo w piekarniku to chyba chleb się nie uda.. Próbowałyście tak go piec?
Nie podjęłabym się tego, jednak w domowym piekarniku jest za duże ryzyko zakalca... Ale mam w okolicy świetną piekarnię tradycyjną, gdzie chleb jest bez chemii, więcz przyjemnością go jem bo smakuje jak domowy i pozostawiam pieczenie go fachowcom:)
A ja piekę chleb i wychodzi, tylko trzeba wyczuć moment kiedy już jest upieczony, czasem przypalam bo ciągle myślę, że jest za jasny...
No ja jeszcze nie weszłam na ten poziom żeby piec chleb...
Pieczenie chleba w domu na codzień czy od święta po prostu się opłaca, i jest co najmniej dwa razy tańsze niż kupowane w sklepie. Przygotowanie i pieczenie chleba wymaga od nas jedynie dobrej mąki i sprawdzonego przepisu. Moja babcia piekła najlepszy chleb na świecie.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź