Odp: Co byś teraz zjadła?
Lody i do tego truskawki Szkoda, że tak późno już jest
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Lody i do tego truskawki Szkoda, że tak późno już jest
Wiśnie... nazrywałyśmy dzisiaj z mamą dużo z działki, więc ciągle bym je teraz podjadała
Jagody albo borówki... A do sklepu daleko
Cukierki, najlepiej krówki
chodzi za mna taka dobra pizza
chociaż już bardzo późno mam wielką ochotę na frytki z batatów
Berlnki z Ketchupem Dworskim i do tego skrojony małosolny. Mniam!
ciepłe lody, bo dziś tylko 19 stopni...
dużego hotdoga:)
raczej bym wypiła... zimny sok pomarańczowy
czekoladę z nadzieniem owocowym
Mango!
grube paluszki z solą
Naszła mnie ochota na orzeszki bez soli, a teraz, gdy je już jem, to zachciało mi się tych słonych... gdzie jeeeest sól?!?!?!
chipsy serowe:)
Serek waniliowy, już kończę;)
Jajecznicę na boczku z pieprzem:)
Zupę cebulową Uwielbiam, a poza tym rozgrzewa i jest zdrowa ;p ale najpierw lecę do dentysty
Już od kilku dni chodzą za mną lody ale jestem zakatarzona i lekko boli mnie gardło, więc nie mam zamiaru ryzykować .
Ja mam ochotę na lasagne. Chodzi za mną coś tłustego i tuczącego . Niestety przygotowania do świąt idą pełną parą i nie mam czasu na nic innego.
-----------------
Tani i profesjonalny [url=https://www.maxgrowshop.pl/]growshop[/url]
omlet hiszpański
Składniki
3-4 jajka
2 mniejsze ziemniaki
1 pomidor
1/2 cebuli
1-2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
kilka listków świeżej bazylii
sól i świeżo mielony czarny pieprz, do smaku
Wykonanie
Jajka roztrzep za pomocą widelca, dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekane listki bazylii.
Ziemniaki obierz, pokrój w plasterki i podgotuj.
Cebulę pokrój w piórka, czosnek drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę pokrojoną w piórka, posiekany czosnek oraz ziemniaki. Całość delikatnie podsmaż. Zdejmij z patelni i pozostaw do przestudzenia.
Następnie przestudzone ziemniaki, cebulę i czosnek wymieszaj dokładnie z jajkami. Dodaj pokrojony w plasterki pomidor.
Na patelni rozgrzej ponownie oliwę i wyłóż masę jajeczną .
Smaż, na niedużym ogniu, dopóki masa jajeczna nie zetnie się lekko w środku a boki i spód nie przyrumienią.
Kiedy całość prawie się zetnie, podważ brzegi i porusz omletem. Przykryj patelnię talerzem i przy jego pomocy przewróć omlet na drugą stronę. Dosmaż jeszcze przez chwilę.
To nie obiecanki cacanki [url=http://stylowamoda4u.bloog.pl/id,345170545,title,Ubrania-modne-i-niedrogie,index.html?_ticrsn=5&smoybbtticaid=6149f6]http://stylowamoda4u.bloog.pl/id,345170545,title,Ubrania-modne-i-niedrogie,index.html?_ticrsn=5&smoybbtticaid=6149f6[/url] sprawdź!
Drogo?[url=http://stylowamoda4u.bloog.pl/id,345170545,title,Ubrania-modne-i-niedrogie,index.html?_ticrsn=5&smoybbtticaid=6149f6]http://stylowamoda4u.bloog.pl/id,345170545,title,Ubrania-modne-i-niedrogie,index.html?_ticrsn=5&smoybbtticaid=6149f6[/url]Chyba nie!
Mam coś dla ciebie na pewno będziesz zadowolony![url=http://stylowamoda4u.bloog.pl/id,345170545,title,Ubrania-modne-i-niedrogie,index.html?_ticrsn=5&smoybbtticaid=6149f6]http://stylowamoda4u.bloog.pl/id,345170545,title,Ubrania-modne-i-niedrogie,index.html?_ticrsn=5&smoybbtticaid=6149f6[/url] wejdź i się przekonaj!
Ostatnio edytowany przez luiza00 (2015-07-02 10:20:07)
naleśniki z serem
Składniki
• 2 szklanki mleka
• 1 szklanka gorącej wody
• 1/2 łyżeczki soli
• 3 jajka
• 2 szklanki mąki
• 2 łyżki oleju
Ser
• 500 g sera półtłustego
• 2 żółtka
• 3 czubate łyżki cukru pudru
• 1 cukier waniliowy
• olej do smażenia naleśników
• masło do odsmażenia naleśników
Sposób przygotowania
1. Naleśniki z serem - krok 1
• Mleko wymieszać z wodą, dodać jajka i roztrzepać trzepaczką. • Dodać mąkę, sól i olej, i również roztrzepać. • Odstawić masę na 30 minut, aż mąka się rozklei. • Usmażyć ok. 20 naleśników, smarując patelnię pędzlem z olejem. • Żółtka utrzeć w misce z cukrem pudrem i waniliowym. • Dodać ser i rozetrzeć z żółtkami. • Na naleśnik nakładać po jednej łyżce sera i składać dowolnie, u mnie na ćwiartki. • Przed podaniem obsmażyć na maśle.
Szukasz inspiracji na urządzenie mieszkania? Wejdź koniecznie na tego bloga [url=http://metamorfozymieszkan.soup.io/]http://metamorfozymieszkan.soup.io/[/url] i z pewnością znajdziesz coś idealnie dla Ciebie!
Ostatnio edytowany przez sweetpl (2015-05-26 14:12:29)
naleśniki amerykańskie
Składniki
225g mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżeczka cukru
2 duże jajka , roztrzepane
30g masła, rozpuszczonego i ostudzonego
300ml mleka
masło do smażenia
Sposób przyrządzenia
Wszystkie składniki umieść w mikserze i wymieszaj.
Gotowe ciasto przelej do dzbanka, tak łatwiej będzie Ci je dozować i pozostaw na ok. 20 minut, przed użyciem.
Kiedy będziesz smażyć naleśniki, jedyne co musisz pamiętać, to, to, że kiedy ,na górnej części naleśnika pojawią się bąbelki, to znak, że czas by przewrócić je na drugą stronę, tylko na 1 minutę.
Z podanej porcji ciasta wychodzi ok. 11 naleśników.
Po przepisach jest okej czasem wejść na lepsze strony ja siedze na takich [url=http://specjalistycznie.yolasite.com/]http://specjalistycznie.yolasite.com/[/url] czasem siedze na innych. Naprawdę to u mnie bywa różnie.
Ostatnio edytowany przez Kaskaa089a (2015-06-23 10:31:03)
Przepis na Letnia sałatka z arbuzem
czas: 10 minut
liczba porcji: spora porcja dla 4 osób
Składniki
pół arbuza
180 g sera sałatkowego Turek Islos*
1 szklanka rukoli świeżej
1,5 łyżki miodu
1 łyżka octu winnego
4–5 łyżek oliwy
sól, pieprz do smaku
1,5 łyżki sezamu
*Przepis powstał we współpracy z marką TUREK i do zrobienia sałatki wykorzystałam ser sałatkowy Islos, jest on lekko słony, łatwo się kroi, więc możecie go wykorzystać do sałatek czy przekąsek.
Sałatka letnia przepis
KROK 1
Przygotowanie zaczynam od sosu. Wlewam ocet, dodaję miód, trochę soli i pieprzu do smaku i mieszam. Teraz stopniowo, cały czas mieszając, wlewam oliwę i mieszam, aż sos będzie gładki i taki świecący.
Sałatka letnia przepis
KROK 2
Arbuza kroję w kostkę, ser sałatkowy również w kostkę, do tego dokładam rukolę.
Sałatka letnia przepis
KROK 3
Polewam sosem, mieszam i z wierzchu posypuję całość uprażonym sezamem. Smacznego.
Prosta fasola po bretońsku w gęstym pomidorowym sosie - przepis blogera
1/2 kg białej fasoli np. jasia
1l przecieru pomidorowego
1 mała cebula
kilka ząbków czosnku
200 g dobrej kiełbasy
nieduży kawałek wędzonego boczku
oliwa lub olej do smażenia
cukier
sól
pieprz ziarnisty
majeranek
liść laurowy
ziele angielskie
Fasolę wysyp do sporej miski lub garnka i zalej dużą ilością zimnej wody - fasola namoknie i spęcznieje, wchłaniając płyn. Najlepiej zrobić to na dzień przed gotowaniem i pozwolić jej odstać całą noc. Gotuj fasolę do miękkości na małym ogniu w osolonej wodzie trochę to potrwa przynajmniej 1-1,5 godziny w zależności od rozmiaru użytej fasoli. Pilnuj, by woda nie wygotowała się całkiem mieszaj i uzupełniaj jej poziom w trakcie gotowania. W międzyczasie przygotuj sos. Wlej przecier pomidorowy do garnka, dopraw go 2-3 liśćmi laurowymi, 4-5 ziarnami ziela angielskiego, kilkoma ziarnami pieprzu i 2-3 porządnymi szczyptami majeranku, posól i ewentualnie posłódź do smaku. Drobniutko posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na patelni, aż cebula się zeszkli, odsącz delikatnie z nadmiaru tłuszczu i przełóż do garnka z przecierem pomidorowym. Na tej samej patelni podsmaż pokrojony w drobną kostkę wędzony boczek, aż wytopi się z niego większość tłuszczu. Kawałki zesmażonego boczku dodaj do sosu, tak samo jak pokrojoną w plastry kiełbasę. Pozwól całości zagotować się na wolnym ogniu, aby uwolniły się wszystkie smaki i aromaty. Na koniec, gdy fasola będzie już miękka odcedź ją i połącz z gotującym się sosem. Wymieszaj dokładnie i podgotuj jeszcze kilka minut. Podawaj ze świeżym pieczywem!
Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 30 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź