Odp: Pomadka czy błyszczyk?
Teraz w zimie używam pomadki z serum odżywiającym z loreala: ale w ciepłe dni preferuje błyszczyki
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Teraz w zimie używam pomadki z serum odżywiającym z loreala: ale w ciepłe dni preferuje błyszczyki
przereklamowane są te kosmetyki i dużo za drogie
Szampony mają dobre, zwłaszcza te z ochroną koloru
Ja lubię ten różowy, uwielbiam swoje włosy po nim.
Mam cienie L'oreal z limitowanej edycji, color of hope, powiek się nie trzymają, nawet baza nie pomaga za bardzo, o kant tyłka rozbić. Puder mineralny true match to klapa totalna.
Co do pomadek, błyszczyków etc. to chciałam wspomnieć o wazelinkach... do ust
Całą zimę używałam takich owocowych, fajne są, tylko trochę jakby plasteliną zalatują.
Zdecydowanie jestem za błyszczykiem Mój ulubiony to Colorescience Lip Shine. Długo się utrzymuje na ustach i ładnie błyszczy
A ja tradycyjnie, pomadka. Ale córka woli błyszczyki.
Raz pomadka, raz łyszczyk, zależy od nastroju:)
ja zdecydowanie pomadka, przy błyszczykach przeszkadza mi to, że kleją sie do nich włosy a jeśli już błyszczyk to polecam carmex
Ale za to po żadnej pomadce usta się tak nie błyszczą...
[quote=Ksymena]Ale za to po żadnej pomadce usta się tak nie błyszczą...[/quote]
Z tym mogłabym się trochę kłócić. mam jedną z pomadek nabłyszczających Oriflame. Konsystencja normalnej szminki, a usta błyszczą się bardziej niż przy niejednym błyszczyku.
W zasadzie błyszczek- głownie bezbarwny Rimmel (nie klei się i jest całkiem trwały), staram się unikać jakich smakowo- zapachowych, bo go zjadam Za pomadkami nie przepadam w sumie, chyba, że to jakaś mega okazja
Ja rzadko maluję usta ale jak już to chyba wolę pomadkę aczkolwiek na większe wyjścia warto na pomalowane usta pomadką maznąć na środek ust błyszczykiem a efekt jest niesamowity:)
ja jestem za błyszczykami. Aktualnie używam Błyszczyk do ust 11 Nude AnneMarie Börlind a jak chcę intensywniejszy kolor to Balsam do ust 01 Soft Rose Alva Naturkosmetik. Mają w składzie cudny olejek jojba i masło shea.
Używam najczęsciej błyszczyków bo przy okazji nawilżają usta.
Od jakiegoś czasu przed wyjściem z domu używam tylko pomadki, bo jest za zimno i blyszczyk mi ziębił usta, przez co często wyskakiwała opryszczka...
Pewnie zawiera za dużo wody... Ja nie mam takiego wrażenia a często używam błyszczyków także zimą
Ja jestem uczulona na pomadki i błyszczyki, a te hipoalergiczne lub witaminowe są strasznie drogie niestety. Dlatego używam tylko pomadek ochronnych. Nie lubię Nivei, bo są słabe. Na mnie najlepiej sprawują się Isana i Bebe.
błyszczyk na pomadkę
Teraz w okresie jesienno-zimowym jednak prym wiedzie balsam/pomadka nawilżająca. Na to zazwyczaj jakiś treściwsza szminka. Błyszczyki na razie muszą iść w odstawkę.
Ja również jestem uczulona. Znalazłam taki balsam do ust pure fiji, który mi odpowiada i kosztuje zaledwie 9,99...
Zawsze błyszczyk!!! Teraz błyszczyk z refleksem i witaminami firmy deni carte mój kolor aktualnie to
35 GRAPEFRUIT
Błyszczyk, pewnie, że błyszczyk. Ja używam Celia Delice nr 12, jest taki fajny delikatny, z resztą nie lubię zbytnio uwydatniać ust, dlatego pomadki odpadają.
Lubię błyszczyki, ale bardzo wysuszają mi usta. Dlatego używam pomadek ochronnych. Znacie jakieś błyszczyki, które też skutecznie nawilżają? Kiedyś miałam Clarinsa, ale nie był idealny.
Hmm powiem Ci, że zadałaś zagadkę Ja za młodu stosowałam różnych błyszczyków, z braku laku, sama rozumiesz, ale nie miałam wysuszonych ust. Teraz się przekonałam do jednego, ale usta też nie są wysuszone, nie wiem dlaczego u Ciebie tak się dzieje. Ja bym powiedziała, że teraz mam usta takie hmm delikatne, ale używam codziennie. I ten fajniutki kolorek.... Może stosuj pomadkę ochronną na przemian z błyszczykiem.
a może 2 w 1 ja nie miałam przekonania ani do błyszczyków ani do pomadek, używałam tylko zwykłych bezbarwnych nawilżających pomadek z apteki aż trafiłam na pomadkę błyszczyk nude z celii, tak się zakochałam, że kupiłam wszystkie 6 odcieni
tak wyglądają:
[img]https://lh4.googleusercontent.com/-K-UH4JY1OcI/U_TbPvClR8I/AAAAAAAAGLc/Wi_KCiqA_jQ/s640/CAM01437.jpg[/img]
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź