Odp: Przysmaki na grill
Facet, a liczy kalorie... No, no, podoba mi się to
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Facet, a liczy kalorie... No, no, podoba mi się to
Mi też.
[quote=summerlove]Facet, a liczy kalorie... No, no, podoba mi się to [/quote]
U mnie dziś będzie cukinia z grilla faszerowana pieczarkami i mięskiem mielonym - polecam, bo pyszna i zdrowa:)
Też mam grilla elektrycznego ale to jednak nie to samo. Nie ma to jak po staremu Co do potraw ostatnio często robię pstrąga na grillu a u znajomego zakochałam się w serku pleśniowym w woli upieczonym na grillu. Skórka chrupiąca a środek się rozlewał <mniam>
Polecam paprykę grillowaną oprószoną mozzarellą
I chociaż sezon na [url=http://www.ketchupy.pl/produkty/pikantny-grillowy.html]grillowanie[/url] się skończył, to ja itak nie dam za wygrane! Dzisiaj na obiad planuje zrobić pierwszy raz pieczeń z ananasem w funkcji grilla! Zapewne to nie to samo co żywy ogień, ale namiastka lata dobrze mi zrobi..
Ostatnio edytowany przez Gosialka (2013-10-25 15:06:19)
Wystarczy mieć patelnię grillową i można "czuć" lato przez cały rok Niestety nie posiadam jeszcze takiego cuda, ale muszę się koniecznie nabyć, żeby móc przyrządzać swoje ukochane szaszłyki
Ja jeśli chodzi o grilla to preferuje ryby, warzywa i ewentualnie chude mięso. Raz nawet robiłam banany w skórce, nacięte z kostką czekolady w środku i to naprawdę była pycha...
Ja muszę spróbować w końcu spróbować z rybami, np. ze pstrągiem. Tylko mam pytanie, przygotowywać go w foli czy prosto na ruszt?
ja robię często rybke w marynacie najczęściej kupne i do foli i na grill mmm uwielbiam
popularne są też oscypki z grilla, ale to już kwestia gustu
fakt jadlam z dżemem pyszne to było
Oj, nie cierpię oscypków, więc takie wersje pewnie by mi nie odpowiadały.
Mam ochotę na duuużo warzyw z grilla, i jakąś rybkę do tego . Co polecacie?
kukurydza z masłem we foli jedliście ?
nie, ale dodajesz też jakieś przyprawy do niej?
Ja uwielbiam cukinię z grilla, do gorącej kiełbaski jest super!
Jutro robimy grilla, tradycyjna kiełbaska i karkóweczka do grillowanych ziemniaków i sosu czosnkowego też jest super:)
U mnie w domu to grill jest jednak przede wszystkim mięsny ) obowiązkowo Marynowana karkóweczka ewentualnie jakiś kurczaczek ( piersi ) ale bez kaszanki to się nie obejdzie domowy przysmak podczas sezonu grilowego no i wszelakie grillowane warzywka takie jak papryka , cukinia. Jako dopełnienie sosik czosnkowy z ziołami lub tzatziki.
Podpisuję się pod wszystkim oprócz kaszanki... Od zawsze jej nie lubiłam, w żadnej postaci, z grilla też nie
U nas standardowo karkówka, ale zaprawiona kilka dni wcześniej, kiełbasa, skrzydełka, kaszanka ale bez krwi
No i boczek
Ostatnio robimy szaszłyki z warzyw (papryka, cukinia, pieczarki, cebula)
No i oscypki albo ser pleśniowy
najlepsza jest rybka, pstrąg albo sandacz
warzywa z przyprawami, np. cukinia, papryka, bakłażan...
Powiem szczerze, że troszkę mi się przejadły te cuda na grilla w postaci mięs i ostatnio lubię sobie podsmażyć warzywka: pieczarki, ziemniaki, cukinia.
ja lubię i grillowane mięso i warzywa:)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź