Odp: słodycze
A co to za wynalazek? Ja wolę już sprawdzone, np. pomarańczową czy malinową
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A co to za wynalazek? Ja wolę już sprawdzone, np. pomarańczową czy malinową
Ostatnio zasmakowałam w orzechach laskowych w czekoladzie, chyba się uzależniam powoli, bo od tygodnia muszę je codziennie podjadać
Ja chyba jestem uzależniona od czekolady.najlepsza jest ta z orzechami
A próbowałyście Milkę Crispello? Ja się ostatnio zajadam!
Ja już od dłuższego czasu praktycznie wcale nie jem słodyczy. Jeśli już mi się zdarzy to gorzką czekoladę. A że jutro mamy dzień czekolady, to moja Lindt 85% na pewno wpadnie w ręce
Ja nigdy nie byłam miłośniczką słodyczy. Szczególnie po czekoladzie mnie mdli. Lubię za to wszystkie słone zakąski:)
Milka z Oreo <3 nie mogę się doczekać aż będzie w każdym sklepie - moje małe uzależnienie od czasu do czasu...
Orzechy w czekoladzie są boskie, a jadłyście wiśnie w czekoladzie? Oczywiśce czekolada musi być deserowa lub gorzka.
My polecamy nowość - torciki od Goplany, które możecie wygrać w naszym konkursie!
Zapraszamy do udziału: [url]http://urodaizdrowie.pl/konkurs-z-goplana-wygraj-paczke-torcikow[/url]
Wystarczy opisać wybrane łakocie od Goplany, które najbardziej Wam zasmakowały i uzasadnić swój wybór w oryginalny sposób.
Powodzenia!
Oooo, to coś dla mnie, łasucha nad łasuchami:)
a ja polecam coś akurat na czasie - muffiny z orzechami i rabarbarem, którego teraz pod dostatkiem
[url=https://www.facebook.com/photo.php?fbid=526057487452327&set=a.158113960913350.33233.157385450986201&type=1&theater] przepis na muffiny[/url]
Goplana ma dobre wyroby:)
Ostatnio przepadłam na punkcie gorzkiej czekolady Ritter Sport 71% kakao. Gorąco polecam, bo jest przepyszna
a czekoladek z brandy lub koniakiem próbowałyście? Polecam:)
Ja ostatnio choruję na czekolady Ritter sport, zwłaszcza kokosową...
a ja właśnie zajadam się ciastem drożdżowym upieczony dziś rano
[url]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=545312648860144&set=a.158113960913350.33233.157385450986201&type=1&theater[/url] przepis pod linkiem, na moim profilu Fb polecam!! jest zdrowe, puszyste, mało słodkie i naprawdę pyszne!
Ostatnio edytowany przez dietetyk medyczny (2013-07-16 20:18:47)
Nie ma to jak domowe ciasto... ja wczoraj upiekłam rogaliki z jabłkami i cynamonem:)
Uwielbiam słodycze we wszelkiej postaci i jak w ciągu dnia nie zjem czegoś słodkiego to jestem nieszczęśliwa Najbardziej lubię czekolady i ciastka, ale i innymi rzeczami nie pogardzę ;-) Wczoraj sama zrobiłam czekoladowe ciasteczka owsiane bez pieczenia i właśnie się nimi zajadam
O, a jak się takie robi? Brzmią... smacznie!
[quote=a_grestowa]O, a jak się takie robi? Brzmią... smacznie! [/quote]
Bardzo prosto i szybko :-))) W dużym rondlu rozpuszczasz na średnim ogniu 115g margaryny, dodajesz 2 szkl. cukru i 1/2 szkl. mleka, mieszasz od czasu do czasu i czekasz aż składniki się rozpuszczą i połączą. Zdejmujesz z ognia, przelewasz do dużej miski, dosypujesz 1,5 szkl. płatków owsianych (ja zawsze daję 2 szkl.), wsypujesz 1 łyżeczkę cukru waniliowego, 3 łyżki gorzkiego kakao i pół szklanki wiórków kokosowych. Wszystko razem mieszasz i łyżką nakładasz w odstępach na tacę/blachę/talerz wyłożony papierem do pieczenia. Czekasz aż ostygnie, wsadzasz do lodówki na godzinę. Po godzinie każde ciasto podważasz nożem i przewracasz na drugą stronę, a po kolejnej godzinie ciastka są już twarde i można się nimi zajadać
[quote=Ksymena]A próbowałyście Milkę Crispello? Ja się ostatnio zajadam![/quote]
Pychota!!
U nas robi furorę
Waniliowa jest najlepsza:)
A ja dzisiaj dorwałam w Czechach gorzką czekoladę Studentską. Już się nie mogę doczekać aż ją jutro skosztuję
Studentską uwielbiam, ale tę z żelkami i chrupkami Albo wiśniową! mmm
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź