Odp: herbata z cytryną
Ja w sumie też zawsze nieodpowiednio parze nie dość że za długo to jeszcze nie trzymam się wyznaczonej temperatury zalewania danych herbat. Myślicie że ma to jakiś wielki wpływ na właściwości herbaty?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja w sumie też zawsze nieodpowiednio parze nie dość że za długo to jeszcze nie trzymam się wyznaczonej temperatury zalewania danych herbat. Myślicie że ma to jakiś wielki wpływ na właściwości herbaty?
O właśnie, tych temperatur też się nie trzymam.
zawsze mi się wydawało, że jeśli chodzi o dlugość parzenia zielonej, przestrzega się jej tylko po to, żeby nie zrobiła się gorzka w smaku, choć może jest coś więcej. Mimo to w zasadzie nie pijam herbat ze względu na ich walory zdrowotne, a smakowe i lubię goryczkę.
Pije je szczególnie zimą, dla rozgrzania się.
Ja już nie piję czarnej herbaty, nawet sypanej. Torebkowa ma jakieś dodatki, osadzają się na kubku, to na pewno nie jest naturalne... Piję głównie sypaną zieloną, najczęściej z dodatkiem suszonych owoców
Czarna herbata jest najgorsza jakościowo, do tego jak dodasz cytryny to wcale nie jest taka zdrowa...
Podobno takie połączenie czarnej herbaty i cytryny przyczynia się do rozwoju alzheimera...
Najlepsza jest schłodzona woda z cytryną, w sam raz na upały:)
Do herbaty czarnej nie dodawajcie cytryny bo działa szkodliwie!
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź