Odp: Dodatki do potraw głównych.
To zależy, jak ktoś ma wyjścia to i przed, żeby dobrze wyglądać jak się wszyscy gapią
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To zależy, jak ktoś ma wyjścia to i przed, żeby dobrze wyglądać jak się wszyscy gapią
kapusta marchew zetrzec na tarce i dodać pietruszke sól pieprz trochę cytryny wzmożyć i gotowe
A ja dzisiaj robiłam z kiszonej kapusty z pomarańczami.....smaczna nawet
pierwsze słyszę? podasz przepis???
ja kiedyś jadłam z kiszonej kapusty i renklod
Szklankę kiszonej kapusty drobno pokrój. Przełóż do miseczki. Umyj i obierz średnią pomarańczę, wykrój miąższ spośrod białych błonek. Oczyść i umyj pół pora i pokrój w cienkie talarki. Wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem.
dziękuję muszę wypróbować
ja zazwyczaj robię z cebulą, marchewką i jabłkiem
Ja tez zawsze tak robiłam ale z tymi pomarańczami to taki eksperyment....ciekawy smak
Mam surówkę i sałatkę w moich przepisach i w galerii.
Ja dzisiaj miałam surówkę z ogórków.... bratowa przywiozła...
Ja uwielbiam sałatkę z rukoli.
Rukola
pomarańcza pokrojona na cząstki /mogą też być rodzynki/
uprażone pestki słonecznika
sos
z wody /trochę/ soku z cytryny, soli i cukru oraz zmiażdzony ząbek czosnku wymieszać i zalać rukolę.
Tę sałatkę można zmieniać jak się chce, można dać trovchę rukoli resztę innej sałaty, zamiast pomarańczy czy rodzynek suszoną żurawinę, ze wszystkim sałatka pyszna
Starte ogórki ze skórką lekko posolić i poczekać aż puszczą sokj, odlać sok
3 ząki czosnku przecisnąć przez wyciskarkę
zielony koperek pokrojony
trochę pieprzu-
można dać śmietany
można zrobić sałatkę na zimę
2 kg ogórków
2 pęczki kopru
7 ząbków czosnku
2 płASKIE ŁŻKI SOLI
0,5 SZKL.OCTU
0,5 SZKL.cukru
0,5 szkl.oleju
0górki zetrzeć ze skórką na tarce jarzynowej o dużych oczkach.koperek posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Wszystko wymieszać dodać cukier, ocet, oliwę. Można jeść od razu, ale można też włożyć do słoiczków i pasteryzować ok. 10 min.
Ja ten pierwszy sos z jogurtem greckim robię.
a co mozna fajnego zrobić na grilla z piersi kurczaka?
Ja zamiast surówek wolę sałatki z awokado, pekińskiej, cebuli, kiszonych i pomidorów. Ale dodatki można mieszać Polecam bardzo zdrowe i smakuje pycha do schabowych, mielonych i innych
pochwalę się przepisem na moją ostatnio ulubioną sałatkę:
ugotowane buraki
jabłko
cebula
majonez
sól, pieprz
jabłko i buraki zetrzeć, cebulę drobno posiekać, dodać majonezu i doprawić - PYCHA!!! ostatnio robię ją niemal codziennie
Te ugotowane buraki do mnie nie przemawiają, aleee może i jest smaczna. Moja ulubiona sałatka składa się z ugotowanej (i zgniecionej )piersi z kurczaka, cebulki, kukurydzy, majonezu i oczywiscie przypraw. Robi ją mój chłopak i jest przepyszna, ale mi niestety taka dobra nigdy nie wychodzi...
Misiax a Ty jesz buraki na surowo??? chyba nigdy nei jadłam na surowo buraka.... ew. do sokowirówki wrzucam mały kawałek czasem... ale niewiele bo jest za ostry w smaku....
Ja tam uwielbiam buraki pod każdą postacią jakiej spróbowałam do tej pory. Na surowo nie jadłam, bo mam wrażenie, że są za twarde. Sok za to mi smakuje.
Nie, nie jadłam. W gruncie rzeczy ja ogólnie nie lubię buraków.
A ja uwielbiam rucolę i ten jest orzechowo gorzkawy smaczek mniam
Widziałam u kogoś taką prostą surówkę: jabłko + marchew. Mimo mojej miłości do jednego i drugiego jakoś mi nie podchodzi takie połaczenie do obiadu. Samo nawet ok, ale do kotleta? Hm... widziałam nawet samo jabłko. Starte na tarce, ale to już dla mnie dziwactwo.
Ja uwielbiam domową sałatkę konserwową ze słoika, z białej kapusty, marchewki, ogórka oraz papryki
Surówkę z marchewki i jabłka nie jadam, ale często mam z kapusty kiszonej i marchewki
Ja też je mam i są dobre.
[quote=Iwona-bloguje]Ja uwielbiam domową sałatkę konserwową ze słoika, z białej kapusty, marchewki, ogórka oraz papryki
Surówkę z marchewki i jabłka nie jadam, ale często mam z kapusty kiszonej i marchewki [/quote]
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź