2,076

Odp: jaki nastrój macie dziś...?

Przez kilka lat dorabiałam sobie jako opiekunka do dzieci. Było fajnie, choć nie wiem, czy chciałabym to robić zawsze. Opiekowałam się "na stałe" dwójką chłopców i dorywczo, w zastępstwie za koleżanki, które też były opiekunkami, kiedy któraś się pochorowała, miała egzamin itd. Czasem miałam pod opieką jedno, dwa razy trójkę, no i wiadomo, dzieciaki były różne - grzeczne i niegrzeczne, czasem chore, np. chłopiec, którego dosłownie nie można było spuścić z oka nawet żeby wyjść do toalety. Kiedyś prowadziłam też taką szkółkę sobotnią dla dzieci od kilkulatków do 12-go roku życia (zabawy ruchowe, zajęcia plastyczne, czytanie, śpiewanie itp.) Było bardzo fajnie. Najmilej wspominam mojego aniołeczka, którym opiekowałam się przez rok, Danielka. Dziecko z zespołem Downa niestety, ale normalnie się w tym maluchu zakochałam. No może nie maluchu, bo miał 7 latek, ale opiekowałam się nim z nieskrywaną przyjemnością i nie miało to nic wspólnego z jakąś litością czy czymś podobnym. Po prostu wspaniałe dziecko, przyjazne, życzliwe, czułe, a czas z nim spędzony był super.  Gdybyście go poznały, masakra, nie nudziłam się przy nim ani przez chwilę. Powiem szczerze, że trochę zdziecinniałam opiekując się dziećmi. Całe to angażowanie się w zabawy i w dziecięce myślenie sprawiło, że odezwało się we mnie dziecko.

2,077

Rozumiem cię bo też opiekowałam się dziecmi, a potem swoją i jeszcze innymi dziewczynkami...

2,078

Dzieci mają tyle powera, że człowiek się przy nich nekręca, ale potem, jak już zostawałam  sama, to czułam się wypompowana.

2,079

To te mamy co maja na co dzień trójkę rozbrykanych dzieci to muszą mieć mega siłę!

2,080

Daj spokój, ja współczuję swojej. Tylko jedno było spokojne, a trójka raczej nie bardzo, z czego ja najbardziej dokazywałam.

2,081

My tez dalismy mamie popalić... dobrze, że moja córcia jest spokojna ... na razie wink

2,082

Piszesz "na razie", więc jesteś przygotowana wink

2,083

Nigdy nic nie wiadomo smile Może nam się "rozbrykać" a na to chyba nikt nie jest przygotowany smile

2,084

Poradzicie sobie smile Chyba że planujecie zapewnić jej towarzystwo do wspólnych wybryków, a wtedy może być trudniej wink

2,085

Już od dłuższego czasu planujemy wink ale nadal nie możemy się zdecydować.

2,086

Jak będziecie zwlekać z decyzją to będzie niespodzianka big_smile

2,087

Chyba bym chciała żeby była niespodzianka bo obawiam się że możemy w ogóle się nie zdecydować ;(

2,088

Emilka, trzymam kciuki za Waszą niespodziankę smile

2,089

Ktoś wie gdzie się włóczą Summerlove i Ksymena? A JoannB znowu przepadła...

2,090

Oj ja nie wiem..

Za to od wczoraj znów umieram... Brzuch mnie boli jak cholera sad

2,091

sad Współczuję.

2,092

Ehh... Nie ma to jak mieć bóle  na koniec okresu... sad Zresztą przez cały cykl mam większe lub mniejsze bóle... Ale teraz bardzo boli sad

2,093

Znam te bóle... Niestety my kobiety musimy duzo wycierpieć...
U mnie zrobiło się zimno brrrrrrrrrrr

2,094

Na koniec? O! Pierwsze słyszę. Ja mam albo pierwszego dnia i trochę drugiego, albo zdarzyło się też kilka razy, że był mniejszy ale przez cały okres.

2,095

Ja przeważnie to mam dwa dni przed aż do drugiego dnia miesiączki...

2,096

Okres skończył mi się przedwczoraj... Albo raczej krwawienie się skończyło, bo ból pozostał sad Nie mam już siły... Czuję się wykończona, choć nie do końca wiem czym... sad

2,097

??????????????? Bardzo to dziwne. Słyszałyście żeby tak się działo? Mocno niepokojące powiedziałabym - bóle po okresie.

2,098

U mnie to wszystko jakieś na opak sad I nie wiem skąd się to wzięło, bo jeszcze pół roku temu miałam regularne miesiączki, średnie krwawienie i bóle tylko w pierwszym dniu okresu... No czasem jeszcze dzień przed... Ehh... I dziwnie się to pokomplikowało, nie wiadomo czemu... sad

2,099

Koniecznie idż do lekarza ! Mnie teraz czeka kolejne usg piersi i cytologia.... jak zwykle się boję sad

Ostatnio edytowany przez emilia_s292 (2011-10-08 17:53:23)

2,100

Odwagi! Będzie dobrze.