526

Odp: Buty

Ja nie mam z tym problemu, 10 cm jest u mnie ok i lubię takie, a przy moich 167 i facecie 190cm wygląda to bardzo dobrze. Przy byłym, który był wyższy o jakiś centymetr, góra dwa, nie mogłam sobie pozwolić na żadne obcasy. Porażka. A ja obcasy uwielbiam! Z gipsem na nodze chodziłam na 12 cm (podeszwa miała 1 cm).

527

To boję się zapytać na ilu chodzisz bez gipsu...?

528

Teraz szpilki leżą w kącie. odzwyczaiłam się przez szkołę. Poza tym przy mojej aktualnej figurze, z którą obnoszę się od jakichś 2 lat, bardziej chyba będą pasowały koturny. Też zresztą lubię.

529

koturny? proszę bardzo tongue
[img]//p1.kimono.pl/p1.kimono.pl/38beb1f5bb0837d85c8a3aa9cf7e456f.jpg[/img]

530

Fe! Co to są? wink

531

Niezbędnik licealistki:) Miejmy nadzieję, że po drugiej stronie obcasa są równie potrzebne rzeczy - jak myślicie, jakie powinny tam się znaleźć?

532

[quote=summerlove]Niezbędnik licealistki:) Miejmy nadzieję, że po drugiej stronie obcasa są równie potrzebne rzeczy - jak myślicie, jakie powinny tam się znaleźć?[/quote]

Lusterko i błyszczyk ?

533

Buhahaha... dobre big_smile
Niezbędnik licealistki smile
Ninek ma rację, strzał w dziesiątkę - błyszczyk i lusterko, popieram.

534

Hmmm, same nieprzyzwoite rzeczy przychodzą mi do głowy wink

535

Wczoraj z moim D. pojechaliśmy po jego kuzynkę, bo mieliśmy ją zawieźć na festyn. Dziewczyna ma 14 lat. Jak ją do tej pory widywałam, to nigdy nie miała makijażu i w ogóle bardzo ładna z niej dziewczyna. A wczoraj? Makijaż tak mocny, że aż raziło... No dla mnie to był szok... D. też potem stwierdził, że nie podoba mu się taki makijaż a już na pewno nie u Mai... Ale ona chyba przechodzi teraz okres buntu jakiegoś i stąd taka zmiana...

536

No tak, to jeszcze da się zrozumiec. Ale dobrze że ten bunt wyraża się w taki a nie inny sposób. Co tam, pomalować się na festyn to nic takiego. Gorzej jak chciałaby tak do szkoły pójść.

537

Podejrzewam, że i do szkoły teraz nie chodzi... Ale tylko dlatego, że są wakacje... tongue

Ostatnio edytowany przez Ninek (2011-07-04 11:29:52)

538

Tyle to ja wiem.

539

Ostry makijaż to norma w gimnazjach, włosy w różnych kolorach i rozwydrzenie obyczajowe też

540

No racja. Teraz jak się słyszy o różnych pomysłach gimnazjalistów, to aż strach... Wydaje mi się, że parę lat temu, kiedy ja byłam w gimnazjum, to jeszcze tak nie było... Te wszystkie "zabawy" w słoneczko itp, masakra jakaś... neutral

541

ja miałam w szkole średniej nauczycielkę, która przed wejściem klasy do sali oglądała każdą dziewczynę i nie wpuszczała tych z makijażem!!! kazał iść do łazienki i się umyć albo stawiała nieobecność, była bardzo ostra  i  wszyscy się jej bali!! neutral

542

He he, teraz to by się najwyżej rozmazała wodą, bo kosmetyki nawet te tańsze bez mleczka trudno zmyć raczej - chyba że będzie ostro szorować skórę papierem toaletowym (pod warunkiem że jest, bo i tego w niektórych szkolach brak)

543

Może zestaw do demakijażu też ma w torebce tongue

544

Wszystko możliwe, książek nie nosi, ale całą kosmetyczkę tak wink

545

Jak moja koleżanka... kosmetyki w torebce, trzy pilniczki, a nie potrafi odpowiedzieć na pytanie czym zajmowała się Zosia z "Pana Tadeusza" ani kim była.

546

Zosią była smile
co  się dziwić, każdy ma swoje priorytety... a jak koleś w wieku maturalnym na pytanie o stolicę Wielkiej Brytanii odpowiada Anglia! a stolica Francji, to Luwr....... taką młodzież mamy smile

547

Ja to miałam na lekcjach przypadki, że chłopak nie potrafił wskazać Polski na mapie POLSKI !! Albo koleżanka odpowiadała i to z pełnym przekonaniem, że Amerykę odkrył Michał Anioł... Alko jak na historii mieliśmy sprawdzian i trzeba było zinterpretować słowa Henryka IV "Paryż wart jest mszy" - to kolega napisał wypracowanie o tym, że Paryż jest zaszczurzony i pełno w nim MYSZY !!! Więc nawet z czytaniem są problemy... tongue i to w LO...

548

nieciekawie... przyszłość naszego narodu smile

549

Ale i nauczanie jest na niskim poziomie... Rzadko który nauczyciel umie i chce zainteresować swoim przedmiotem, nie ma motywacji, zwłaszcza finansowej i oszczędza siły w szkole, żeby się wykazywać na korkach lub w dodatkowej pracy...

550

Ksymena, w tym tkwi problem - zamiast wypracowań testy, zamiast nauki wiersza na pamięć testy... zamiast książek bryki i filmy...