1,401

Odp: jaki nastrój macie dziś...?

Po wczorajszej wizycie u lekarza mam nieciekawy nastrój a jeszcze problemy z urzędem pracy.... masakra sad

1,402

trzymam kciuki!
a z UP masz problem w związku z dotacjami?

ja wciąż zakatarzona, ale już mi powoli przechodzi...

1,403

Wszystkie papiery już mam tylko najgorsze jest to, że je ... zgubiłam a mam do jutra ostateczny czas żeby się rozliczyć z UP! Od piątku staram się o duplikaty wszystkiego, ale to trzeba wszędzie czekać...

1,404

no i udało się?

1,405

no właśnie,Emilka jak sytuacja? smile

1,406

Mam pytanie bo wiele osób o to pyta czy mozna palic na klatkach schodowych? Czy jest zakaz w świetle nowych przepisów palenia również na klatkach? Przecież to nie jest miejsce użyteczności publicznej? A na mojej klatce wisi kartka: osoby przyłapane na paleniu na klatce schodowej płacą mandat do wysokości 500 zł

1,407

moim zdaniem nie można, ale nie znam przepisów, mówię to na własne wyczucie

1,408

z tego co się dowiedziałam bywa to różnie, otóż klatka jest niby miejscem publicznym, ale takim samym jak ulica. To spółdzielnia nadaje klatce status miejsca publicznego i dlatego nie powinno się na niej stawiać mebli i np. palić. Jednak powstaje pytanie, skoro to zakaz to kto będzie egzekwował i wystawiał mandat? Przecież nie pracownik spółdzielni tylko strażnik miejski. Jak to sie ma jednak w praktyce, np. moja sąsiadka pali papierosy i kiedy strażnik będzie  wiedział, że ona pali? Będzie czatował na nią aż wyjdzie na korytarz kilka godzin? A nawet jak ktoś zadzwnoi i ją zadenuncjuje to i tak nikt nie zdąży jej nakryć. Przepis nie do wyegzekwowania!

1,409

Racja. Tak samo jest u mojego chłopaka. Na dole wisi zakaz palenia (od zawsze), a sąsiadka  ciągle pali. Tyle że na nią by się hak znalazł, bo przed jej drzwiami stoi szafka, a na niej popielniczka z kiepami, więc tak jakby dowód jest. Nie wiem co zrobić z taką jak Ty masz. Zdjęcie chyba, albo wspólna skarga kilku sąsiadów.

1,410

no nareszcie słońce wyszło, od razu przyjemniej smile
chyba się przejadę do sklepu po jakieś jedzenie, bo pusto się robi w lodówce....

1,411

U mnie codziennie się pojawia rano i myk za chmurki. A z okna, przy którym stoi komputer mam fajny widok na rozpromieniony świat smile

1,412

Fatalny... kac morderca nie ma serca wink

1,413

Dzisiaj nastrój jak codzień ostatnio fantastyczny smile Chyba idzie wiosna smile

1,414

Ja tam zimy nie wyganiam smile

1,415

[quote=niechcemisie]Ja tam zimy nie wyganiam smile[/quote]
widzę właśnie... za oknem wink

1,416

Dziewczyny, będziecie topić Marzannę? Wy albo Wasze dzieci? Co o tym myślicie? - fajny zwyczaj czy zaśmiecanie środowiska?

1,417

fajny zwyczaj, choć na pewno mało ekologiczny, w zeszłym roku byłam ze znajomymi nad Wisłą topić Marzannę smile

1,418

W sumie jeśli jest z ekologicznych materiałów, to może nic złego się nie dzieje.

1,419

Słoma, przescieradlo, bawelniany sweter. Nie wyobrazam sobie nie topic z dzieckiem marzany... przezciez to taki symbol, tyle w tym tradycji polskiej. Ten jeden dzien mozna sobie odpuscic ekologie wink

1,420

[quote=justyna]no właśnie,Emilka jak sytuacja? smile[/quote]
Udało się! Już wszystko oddałam. Ale nabiegałam się strasznie. U mnie wychodzi słoneczko. Jutro idę na USG piersi. Na początku marca mam drugą szczepionkę na zółtaczkę i potem na stół.... więc mój nastrój jest nieciekawy.... sad

1,421

no właśnie miałam spytać kiedy masz zabieg... trzymam kciuki! na pewno będzie dobrze! przede wszystkim nie denerwuj się zbytnio, bo to nie sprzyja zdrowieniu!
a gdzie jedziesz na zabieg?

dobrze, że przynajmniej w kwestii zawodowej już wyszłaś na prostą :*

1,422

Zabieg mam u siebie w mieście w szpitalu .... staram się nie denerwować smile

1,423

[quote=fryz]Słoma, przescieradlo, bawelniany sweter. Nie wyobrazam sobie nie topic z dzieckiem marzany... przezciez to taki symbol, tyle w tym tradycji polskiej. Ten jeden dzien mozna sobie odpuscic ekologie wink[/quote]
Ja zrobiłam to tylko raz, w szkole. Ale chyba skuszę się na powtórkę i namówię chłopaka. Byłaby kupa smiechu i dobrej zabawy, gdybyśmy zaczęli robić Marzannę, a potem chlups ją!

Ostatnio edytowany przez niechcemisie (2011-02-13 20:25:22)

1,424

My kiedys ze znajomymi zrobilismy marzanne big_smile Kupa smiechu, smiesznych fotek i meega pozytywna zabawa wink

1,425

Musiało być super!!! o to właśnie mi chodzi. Pośmiać się do łez i uwiecznić beztroskie wydurnianie się na fotkach.